MLS Football Jersey

Laki ja määräykset | Kiinan kansantasavallan elintarviketurvallisuuslaki

Laki ja määräykset | Kiinan kansantasavallan elintarviketurvallisuuslaki

Kiinan kansantasavallan elintarviketurvallisuuslaki

28. helmikuuta 2009

Yhdennentoista kansallisen kansan kongressin pysyvän komitean seitsemäs kokous hyväksyi

24. huhtikuuta 2015

Kahdestoista kansallisen kansan kongressin pysyvän komitean 14. kokous

29. joulukuuta 2018

13. kansallisen kansankongressin pysyvä komitean seitsemäs kokous ”Päätös Kiinan kansantasavallan viiden lakien muuttamisesta”

Sisällysluettelo

Luku 1 Yleiset periaatteet

Toinen luku Elintarviketurvallisuusriskien seuranta ja arviointi

III luku elintarviketurvallisuusstandardit

Luku neljä Elintarvikkeiden tuotanto ja toiminta

Luku 5 Ruoan tarkastus

Luku 6 Elintarvikkeiden tuonti ja vienti

VII luku elintarviketurvallisuuden onnettomuuksien hävittäminen

Luku 8 Valvonta ja hallinta

Luku 9 Oikeudellinen vastuu

Luku 10 Liite

Essee

Luku 1 Yleiset periaatteet


Ensimmäinen artikkeli Elintarviketurvallisuuden varmistamiseksi varmistavat kansalaisten terveys- ja henkiturvallisuuden, tämä laki on muotoiltu.


Toinen Tämän lain noudattaminen seuraavan toiminnan harjoittamiseksi Kiinan kansantasavallassa:

(1) elintarvikkeiden tuotanto ja jalostus (jäljempänä nimellä elintarviketuotanto), elintarvikkeiden myynti- ja catering -palvelut (jäljempänä nimellä elintarvikkeiden hallinta);

(2) elintarvikelisäaineiden tuotanto ja toiminta;

(3) elintarvikepakkausmateriaalien, astioiden, pesuaineiden, desinfiointiaineiden ja työkalujen ja välineiden elintarvikepakkausmateriaalien tuotanto ja toiminta ja toiminta elintarvikkeiden tuotantoa ja käyttöä varten (jäljempänä elintarvikkeisiin liittyviä tuotteita);

(4) elintarvikkeiden tuottajat ja operaattorit käyttävät elintarvikkeiden lisäaineita ja ruokaan liittyviä tuotteita;

(5) ruoan varastointi ja kuljetus;

(6) Ruoan, elintarvikkeiden lisäaineiden, elintarvikkeisiin liittyvien tuotteiden turvallisuushallinta.

Alkeistuotteiden laatu- ja turvallisuushallinta (jäljempänä Edellytettäviksi maataloustuotteiksi), jota maatalous kuluttaa, noudattaa ”Kiinan kansantasavallan maatalouden laatu- ja turvallisuuslakia”.Kuitenkin, jos syötävien maataloustuotteiden markkinoiden myynti, laatu- ja turvallisuusstandardien laatiminen, turvallisuustietojen ilmoittaminen sekä turvallisuustietojen ilmoittaminen sekä tämän lain laki, maatalouden sijoituskohteiden on noudatettava säännösten mukaisia tämä laki.


3 artikla Elintarviketurvallisuustyö toteuttaa ennaltaehkäisevää, riskienhallintaa, täysprosessin hallintaa, sosiaalista yhteistyötä ja perustaa tieteellinen ja tiukka valvonta- ja hallintajärjestelmä.


4 artikla Ruoantuottajat ja operaattorit ovat vastuussa ruoan tuotannon ja toiminnan turvallisuudesta.

Elintarviketuotannon ja operaattoreiden on osallistuttava tuotanto- ja toimintatoimintaan lakien, asetusten ja elintarviketurvallisuusstandardien mukaisesti elintarviketurvallisuuden, rehellisyyden ja itsemääräämisoikeuden varmistamiseksi, vastuussa yhteiskunnasta ja yleisöstä, hyväksyttävä sosiaalinen valvonta ja omaksuttava sosiaalinen vastuu.


Viides Valtionneuvosto perustaa elintarviketurvallisuuskomitean, ja valtionneuvosto asettaa sen vastuut.

Lain ja valtionneuvoston tehtävien määräysten mukaisesti valtion neuvoston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastot valvotaan ja hallitaan elintarviketuotanto- ja toimintatoiminnassa.

Valtioneuvoston terveydenhuollon hallintoosasto järjestää elintarviketurvallisuusriskien seurannan ja riskinarvioinnin tässä laissa ja valtionneuvostossa asetettujen velvollisuuksien mukaisesti ja laatii ja ilmoittaa elintarviketurvallisuusstandardit elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastolla, joka Valtionneuvosto.

Muut valtionneuvoston asiaankuuluvat osastot ottavat tässä laissa ja valtionneuvostossa asetetut vastuut ja ottavat merkitykselliset elintarviketurvallisuustyöt.


6 artikla Paikallisten ihmisten hallitukset läänin tasolla tai sen yläpuolella ovat vastuussa elintarviketurvallisuusvalvonnasta ja hallinnollisesta hallinnollisesta alueestaan.

Läänin tason paikallisten ihmisten hallitukset ovat määränneet elintarviketurvallisuusvalvonnan ja johtamisen, terveydenhuollon hallintoosastojen ja muiden asiaankuuluvien osastojen tehtävät tällä tasolla tämän lain ja valtionneuvoston määräysten mukaisesti.Asiaankuuluvat osastot ovat vastuussa elintarviketurvallisuusvalvonnasta ja hallinnosta omilla hallintoalueilla heidän vastuussaan.

Elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto läänin tason kansanhallituksen hallituksessa voi perustaa lähetystoimistoja kaupunkeihin tai tietyille alueille.


Seitsemäs Läänin tason paikallisten ihmisten hallitukset toteuttavat elintarviketurvallisuus- ja johtamisvastuun järjestelmän.Ylemmän tason kansanhallitus vastaa seuraavan tason kansanhallinnon elintarviketurvallisuusvalvonnan ja hallinnan arvioinnista.Paikallisten ihmisten hallitukset läänin tasolla tai sen yläpuolella ovat vastuussa elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastojen ja muiden asiaankuuluvien osastojen elintarviketurvallisuusvalvonnan ja hallinnan arvioinnista ja arvioinnista.


kahdeksas Läänin tason kansanhallitusten on sisällettävä elintarviketurvallisuustyöt tasolla kansallisiin taloudelliseen ja sosiaalisen kehityksen suunnitelmaan, sisältävät hallituksen taloudellisen talousarvion elintarviketurvallisuustyörahastot, vahvistavat elintarviketurvallisuusvalvonta- ja hallintakykyjen rakentamista, ja anna takuu elintarviketurvallisuustyölle.

Elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastot sekä muut kansanhallitusten osastot läänin tasolla tai sen yläpuolella vahvistetaan viestintää ja tiivistä yhteistyötä, jakavat työvoiman heidän vastuunsa mukaisesti, käyttävät valtuuksiaan lain mukaisesti ja kantavat vastuun .


Artikla 9 Elintarviketeollisuusyhdistyksen tulisi vahvistaa teollisuuden itseluottamista, perustaa ja parantaa teollisuuden eritelmiä sekä palkitsemis- ja rangaistusmekanismeja peruskirjan mukaisesti, tarjota elintarviketurvallisuustietoja, tekniikkaa ja muita palveluita, ohjata ja kehottaa elintarviketuotantoa ja operaattoreita tuottamaan ja toimimaan sen mukaisesti Laki edistää teollisuuden eheyden rakentamista ja julkistaa elintarviketurvallisuustiedot.

Kuluttajayhdistykset ja muut kuluttajajärjestöt johtavat sosiaaliseen valvontaan tämän lain määräysten rikkomisella ja kuluttajien laillisten oikeuksien ja etujen vahingoittamisen ja lain mukaisesti.


10 artikla Kaikilla tasoilla olevien ihmisten hallitusten tulisi vahvistaa elintarviketurvallisuuden julkisuutta ja koulutusta, popularisoida elintarviketurvallisuustietoa, rohkaista sosiaalisia organisaatioita, ruohonjuuritason massa -autonomisia organisaatioita, elintarviketuotannon operaattoreita noudattamaan elintarviketurvallisuuslakeja, säädöksiä ja elintarviketurvallisuusstandardien popularisointia ja tietoa ja kannattaa terveyden syömismenetelmiä kuluttajien elintarviketurvallisuustietoisuuden ja itsesuojauskyvyn parantamiseksi.

Tiedotusvälineiden on suoritettava elintarviketurvallisuuslakien, asetusten ja elintarviketurvallisuusstandardien ja tiedon julkista julkistamista ja valvottava yleistä mielipidettä elintarviketurvallisuuden laitonta käyttäytymistä.Elintarviketurvallisuutta koskevien propagandan ja raporttien tulisi olla totta ja oikeudenmukaisia.


11 artikla Valtio rohkaisee ja tukee elintarviketurvallisuuteen liittyviä perustutkimusta ja sovellustutkimusta ja rohkaisee ja tukee elintarvikkeiden tuotantoa ja operaattoreita omaksumaan edistyneen tekniikan ja edistyneen johtamisen eritelmät elintarviketurvallisuuden parantamiseksi.

Maan torjunta -aineiden käyttö on toteuttanut tiukan hallintajärjestelmän, nopeuttanut myrkyllisten, korkeiden myrkyllisten ja korkean jäännös torjunta -aineiden eliminointia, edistänyt vaihtoehtoisten tuotteiden tutkimusta ja kehittämistä ja levittämistä ja rohkaissut korkean tehokkuuden, alhaisen myrkyllisen ja matalan käytön Jäännös torjunta -aineet.


12 artikla Jokaisella organisaatiolla tai henkilöllä on oikeus ilmoittaa elintarviketurvallisuudesta laittomista teoista, ymmärtää asiaankuuluvien osastojen elintarviketurvallisuustiedot lain mukaisesti ja esitellä lausuntoja ja ehdotuksia elintarviketurvallisuuden valvonnasta ja hallinnasta.


13 artikla Yksiköille ja henkilöille, jotka ovat antaneet erinomaista maksua elintarviketurvallisuustyössä, annetaan kiitosta ja palkkioita asiaankuuluvien kansallisten määräysten mukaisesti.


Luku 2 Elintarviketurvallisuusriskien seuranta ja arviointi


14 artikla Valtio vahvistaa elintarviketurvallisuusriskien seurantajärjestelmän ruoanpohjaisten sairauksien, elintarvikkeiden pilaantumisen ja elintarvikkeiden haitallisten tekijöiden seuraamiseksi.

Valtioneuvoston terveydenhuollon hallintoosasto yhdessä valtion neuvoston elintarviketurvallisuusvalvonnan ja hallinnan kanssa laativat ja toteuttivat kansallisen elintarviketurvallisuusriskin seurantasuunnitelman.

Valtioneuvoston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosaston ja muiden asiaankuuluvien osastojen jälkeen heidän olisi välittömästi tarkistaa ja raportoitava valtion neuvoston terveydenhuollon hallintoosastolle.Lääketieteellisten laitosten ilmoittamien elintarvikkeiden turvallisuusriskitiedoista, jotka asiaankuuluvat osastot ja niihin liittyvät sairaustiedot ovat ilmoittaneet, valtion neuvoston terveydenhuollon hallintoosasto analysoi ja tutkitaan valtion neuvoston asiaankuuluvia osastoja.

Provinssin, itsenäisten alueiden ja kuntien kansanhallituksen terveydenhuollon hallintoosastot suoraan keskushallinnon alaisuudessa sekä saman tason elintarviketurvallisuusvalvonta- ja hallintoosastot kansallisen elintarviketurvallisuusriskien seurantasuunnitelman mukaisesti yhdistettynä erityiseen Hallinnollisten alueidensa tilanne, muotoilee ja mukauttaa elintarviketurvallisuusriskien seurantajärjestelmää hallinnollisilla alueillaan ja ilmoittaa valtion neuvoston terveydenhuollon hallintoosastosta jätetty ja täytäntöönpano.


15 artikla Elintarviketurvallisuusriskien seurantaa suorittavien teknisten laitosten tulisi suorittaa seurantatyöt elintarviketurvallisuusriskien seurantasuunnitelman ja seurantasuunnitelman mukaisesti varmistaakseen, että valvontatiedot ovat totta ja tarkkoja, ja seurantatiedot ja analyysitulokset toimitetaan seurantasuunnitelmaan ja Elintarviketurvallisuusriskien seurantasuunnitelman seurantajärjestelmän vaatimukset.

Elintarviketurvallisuusriskien seurantahenkilöstöllä on oikeus päästä asiaankuuluviin syötäviin maataloustuotteisiin istutus- ja jalostus-, elintarvikkeiden tuotanto- ja toimintapaikkoihin näytteiden keräämiseksi ja asiaankuuluvien tietojen keräämiseksi.Näytteiden kokoelma olisi maksettava markkinahintaan.


16 artikla Elintarviketurvallisuusriskien seurannan tulokset osoittavat, että elintarviketurvallisuusriskiä voi olla, ja kansanhallituksen terveydenhuollon hallintoosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella on viipymättä ilmoitettava asiaankuuluvat tiedot elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastoista samalla tasolla, ja Raportoi kansanhallituksen terveydenhuollon hallintoosasto ja korkeamman tason kansalaisten hallitukset.Elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastojen on järjestettävä lisätutkimuksia.


17 artikla Valtio perustaa elintarviketurvallisuusriskin arviointijärjestelmän. Se käyttää tieteellisiä menetelmiä tiedon, tieteellisten tietojen ja niihin liittyvien tietojen seuraamiseksi, ja se suorittaa elintarviketurvallisuusriskien seurantatiedot ja suorittaa riskinarviointia biologisista, kemiallisista ja fyysisistä vaaroista elintarvikkeissa, elintarvikkeissa, ruokia -Liittyvät tuotteet.

Valtioneuvoston terveydenhuollon hallintoosasto vastaa elintarviketurvallisuusriskien arvioinnin järjestämisestä ja perustaa elintarviketurvallisuusriskien arvioinnin asiantuntijakomiteoista, jotka koostuvat lääketieteen, maatalouden, elintarvikkeiden, ravitsemuksen, biologian ja ympäristöasiantuntijoiden asiantuntijoista suorittavat elintarviketurvallisuusriskien arvioinnin.Valtion neuvoston terveydenhuollon hallintoosasto ilmoitti elintarviketurvallisuusriskien arvioinnin tulokset.

Torjunta -aineiden, lannoitteiden, eläinlääketieteellisten lääkkeiden, rehu- ja rehulisäaineiden turvallisuusarviointia varten osallistuu elintarviketurvallisuusriskien arvioinnin asiantuntijakomitean asiantuntijat.

Elintarviketurvallisuusriskien arvioinnissa ei ole veloitusta valmistajilta, ja näytteiden kerääminen maksetaan markkinahinnan mukaan.


18 artikla Jos jokin seuraavista olosuhteista, elintarviketurvallisuusriskien arviointi on suoritettava:

(1) Elintarviketurvallisuusriskin seuraaminen tai raporttien vastaanottamisella havaittiin, että ruoan, elintarvikkeiden lisäaineiden ja elintarvikkeisiin liittyvien tuotteiden avulla voi olla piilotettuja turvallisuusriskejä;

(2) tarjota tieteellistä perustaa elintarviketurvallisuuden kansallisten standardien muotoiluun tai tarkistamiselle riskinarvioinnin arvioimiseksi;

(3) Valvonta- ja hallinnan avainalueiden ja lajikkeiden määrittämiseksi vaaditaan riskinarviointi;

(4) uusien mahdollisten elintarviketurvallisuustekijöiden löytäminen;

(5) Sinun on selvitettävä, onko tietty tekijä piilotettu elintarviketurvallisuusvaara;

(6) Valtion neuvoston terveydenhuollon hallintoosasto uskoo, että muut tilanteet on arvioitava riskinarvioinnilla.


Artikla 19 Jos valtion neuvoston elintarviketurvallisuusvalvonta ja hallinto, maatalouden hallinto ja muut osastot toteavat, että jos elintarviketurvallisuusriskien arviointi on tehtävä valvonta- ja johtamistyön aikana, sen on tehtävä ehdotuksia elintarviketurvallisuusriskien arvioinnin arvioimiseksi terveydenhuollon hallinnolliselle Valtion neuvoston osasto ja tarjoa tietoja, kuten riskilähteet, asiaankuuluvat tarkastustiedot ja päätelmät.Jos se kuuluu tämän lain 18 artiklassa asetettuun tilanteeseen, valtion neuvoston terveydenhuollon hallintoosasto arvioi oikea -aikaista elintarviketurvallisuusriskiä ja tiedottaa valtionneuvoston asiaankuuluville osastoille.


20 Kansanhallitusten terveyshallinnon ja maatalouden hallintoosastojen on ilmoitettava viipymättä elintarvike- ja syötävien maataloustuotteiden turvallisuusriskien seurantatietojen seurantatiedoista ajoissa.

Valtioneuvoston terveyshallinto ja maatalouden hallintoosasto ilmoittaa viipymättä tiedoista, kuten elintarvikkeiden, syötävien maatalouden tuotteiden turvallisuusriskien arviointituloksista.


21 artikla Elintarviketurvallisuusriskien arvioinnin tulokset ovat tieteellinen perusta elintarviketurvallisuusstandardien muotoiluun ja elintarviketurvallisuusvalvonnan ja hallinnan toteuttamiselle.

Elintarviketurvallisuusriskien arvioinnin jälkeen, jos elintarvikkeiden, elintarvikkeiden lisäaineet ja elintarvikkeisiin liittyvät tuotteet eivät ole turvallisia, valtion neuvoston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastojen on ilmoitettava välittömästi yleisölle vastaavien vastuidensa mukaisesti, tiedottaa kuluttajille lopettamaan syöminen tai syöminen tai syöminen tai syöminen tai syöminen tai syöminen tai syöminen tai syöminen tai syöminen tai syöminen tai syöminen Käytä ja ryhtyä vastaaviin toimenpiteisiin. Neuvoston on yhdessä valtion neuvoston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosaston kanssa muotoilla ja tarkistaa niitä välittömästi.


22 artikla Valtioneuvoston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto on yhdessä valtion neuvoston asiaankuuluvien osastojen kanssa analysoimalla kattavasti elintarviketurvallisuusasemaa elintarviketurvallisuusriskien arvioinnin ja elintarviketurvallisuus- ja hallintatietojen tulosten mukaan.Ruoka, jolla on kattava analyysi, jolla on korkea turvallisuusriskit, valtion neuvoston elintarviketurvallisuus- ja johtamisosasto ehdottaa viipymättä elintarviketurvallisuusriskiä ja ilmoittaa siitä yhteiskunnalle.


23 artikla Kansanhallituksen elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella sekä muut asiaankuuluvat osastot, elintarviketurvallisuusriskien arvioinnin asiantuntijakomitea ja sen tekniset laitokset järjestetään elintarvikevalmistajat, elintarviketarkastustoimistot ja sertifiointilaitokset Tieteen, objektiivisen, oikea -aikaisen ja julkistamisen, elintarviketeollisuuden yhdistyksen, kuluttajayhdistyksen ja tiedotusvälineiden periaatteet kommunikoivat elintarviketurvallisuuden riskien arviointitietojen sekä elintarviketurvallisuus- ja hallintatietojen kanssa.


III luku elintarviketurvallisuusstandardit


Artikla 24 Elintarviketurvallisuusstandardien muotoilun tulisi olla tieteellisiä, kohtuullisia, turvallisia ja luotettavia yleisön terveyden terveyden varmistamiseksi.


25 artikla Elintarviketurvallisuusstandardit ovat täytäntöönpanon standardi.Elintarviketurvallisuusstandardeja lukuun ottamatta muita elintarvikkeiden pakollisia standardeja ei saa muotoilla.


26 artikla Elintarviketurvallisuusstandardien tulisi sisältää seuraava sisältö:

(1) elintarvikkeet, elintarvikkeiden lisäaineet, elintarvikkeisiin liittyvät tuotteet, patogeeniset mikro -organismit, torjunta -ainejäämät, eläinlääkekaustat, biologiset toksiinit, raskasmetallit ja muut pilaantumisaineet ja muut rajoitetut määräykset, jotka vahingoittavat ihmisten terveysaineita;

(2) elintarvikelisäaineiden monimuotoisuus, laajuus ja annos;

(3) vastasyntyneiden ja pienten lasten ja muiden tiettyjen ryhmien pää- ja apuruoan ravitsemuspitoisuus;

(4) tarrat, merkit ja käsikirjat, jotka liittyvät elintarviketurvallisuusvaatimuksiin, kuten hygienia, ravitsemus;

(5) terveysvaatimukset elintarvikkeiden tuotanto- ja käyttöprosessille;

(6) elintarviketurvallisuuteen liittyvät laatuvaatimukset;

(7) elintarviketurvallisuuteen liittyvät elintarviketarkastusmenetelmät ja määräykset;

(8) Muu sisältö, joka on muotoiltava elintarviketurvallisuusstandardeiksi.


27 artikla Valtionneuvoston terveydenhuollon hallintoosasto ja valtion neuvoston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto on laatimassa ja julkistettava kansallinen elintarviketurvallisuusstandardi.

Valtion neuvoston terveydenhuollon hallintoosasto ja sen tarkastusmenetelmät ja menettelytavat torjunta -ainejäämien ja eläinlääketieteellisten huumausaineiden ja sen tarkastusmenetelmien ja menettelytapojen rajoitetut määräykset valtion neuvoston terveydenhuollon hallintoosasto.

Karjan ja siipikarjan teurastamista koskevat tarkastusmääräykset on laatimassa valtion neuvoston maatalouden hallintoosasto ja valtionneuvoston terveydenhuollon hallintoosasto.


28 artikla Elintarviketurvallisuusstandardien laatimiseksi se perustuu elintarviketurvallisuusriskien arvioinnin tuloksiin ja tarkastellaan täysin syötäviä maatalouden tuotteiden turvallisuusriskien arviointituloksia.

Valtion neuvoston järjestämän elintarviketurvallisuusosaston kansalliset elintarviketurvallisuusstandardit tarkistetaan ja hyväksytään kansallinen standardikomitea.Elintarviketurvallisuus-, lääketieteen, maatalouden, elintarvikkeiden, ravitsemuksen, biologian, ympäristön ja muiden näkökohtien asiantuntijoiden kansallinen standarditarkastusvaliokunta sekä seksuaalinen katsaus.


29 artikla Paikallisille erikoisruooille, jos elintarviketurvallisuudelle ei ole kansallista standardia, maakunnan kansanhallituksen terveydenhuollon hallintoosasto, autonominen alue ja kunnat voivat muotoilla ja ilmoittaa paikallisista elintarviketurvallisuusstandardeista, jotka voidaan ilmoittaa terveydenhuollon hallintoosastolle Valtion neuvosto.Kun kansalliset elintarviketurvallisuusstandardit on muotoiltu, paikalliset standardit poistetaan.


30 artikla Valtio rohkaisee elintarvikkeiden tuotantoyrityksiä laatimaan yritysstandardeja tiukasti kuin kansalliset elintarviketurvallisuusstandardit tai paikalliset standardit. Hallitus.


31 artikla Kansanhallituksen terveydenhuollon hallintoosastojen maakunnan tasolla tai sen yläpuolella on ilmoitettava kansalliset standardit, paikalliset standardit ja yritysstandardit formulaation ja arkistoinnin ja lataamisen laatimisen ja arkistoinnin laatimiseksi ja jättämiseksi.

Elintarviketurvallisuusstandardien täytäntöönpanoa varten läänin tason kansanhallituksen terveydenhuollon hallintoosasto on antanut ohjeita ja vastauksia ajoissa asiaankuuluvien osastojen kanssa.


32 artikla Kansanhallituksen terveydenhuollon hallintoosastot maakunnan tasolla tai sen yläpuolella on yhdessä elintarviketurvallisuusvalvonnan ja hallinnan, maataloushallinnon ja muiden samalla tasojen osastojen kanssa ja arvioi kansallisten standardien ja paikallisten elintarviketurvallisuusstandardien täytäntöönpanoa, elintarviketurvallisuusstandardeja, ja tarkista oikea -aikainen elintarviketurvallisuusstandardeja arviointitulosten perusteella.

Elintarviketurvallisuusvalvonta ja hallinta, maataloushallinto ja muut maakunnan tasolla olevat osastot keräävät ja yhteenvetovat elintarviketurvallisuusstandardien täytäntöönpanossa olevia ongelmia ja ilmoitettava terveydenhuollon hallintoosastolle samalla tasolla ajoissa.

Jos elintarviketurvallisuusstandardeilla on ongelmia elintarviketurvallisuusstandardien ja elintarviketeollisuusyhdistysten toteuttamisessa, niiden tulisi heti ilmoittaa terveydenhuollon hallintoosastolle.


Luku 4 elintarvikkeiden tuotanto ja hallinta


Ensimmäinen neljännes Yleiset säännökset


33 artikla Elintarvikkeiden tuotannon ja toiminnan tulisi täyttää elintarviketurvallisuusstandardit ja täyttää seuraavat vaatimukset:

(1) Elintarvikkeiden ja raaka -aineiden käsittely ja elintarvikkeiden jalostus, elintarvikkeiden jalostus, pakkaukset, varastointi ja muut paikat, jotka ovat yhteensopivia elintarvikelajikkeiden ja tuotannon ja toiminnan määrien kanssa, jotta ympäristö on siisti, ja pidä määrätty etäisyys myrkylliset, haitalliset tapahtumapaikat ja muut pilaantumislähteet;

(2) On tuotanto- ja käyttölaitteita tai laitteita, jotka ovat yhteensopivia elintarvikelajikkeiden ja määrien kanssa, jotka ovat yhteensopivia tuotannon ja käytön kanssa. todisteet, pesu, pesu, pesu, pesu, pesu ja pesu sekä laitteet tai tilat, jotka käsittelevät jätevettä, varastot jätteitä ja jätteitä;

(3) elintarvike- ja tekninen henkilöstö, elintarviketurvallisuushenkilöstö sekä säännöt ja säännöt elintarviketurvallisuushenkilöstölle, elintarviketurvallisuushenkilöstölle ja elintarviketurvallisuushenkilöstölle;

(4) on kohtuullinen laitteiden asettelu ja prosessiprosessi ruoan ruoan estämiseksi, ruoan ristitaminaation, raaka -aineiden ja valmiiden tuotteiden risti -tahdisointi ja estämään ruoan kosketus myrkkyjen ja saastaisten esineiden kanssa;

(5) Astiat, juomavälineiden astiat ja suoraan tuotujen elintarvikkeiden sijoittaminen ja desinfioidaan ennen käyttöä.

(6) Konttien, työkalujen ja varastojen, kuljetusten ja ruuan purkamisen ja purkamislaitteen tulisi olla turvallisia ja vaarattomia, pitää puhtaana, estää elintarvikkeiden pilaantumista ja täyttää erityisvaatimukset, kuten elintarvikkeiden turvallisuus- ja kuljetusten lämpötila ja kosteus. yhdessä;

(7) Suoraan sisäänkäynnissä olevien elintarvikkeiden tulisi käyttää ei -myrkyllisiä ja puhtaat pakkausmateriaalit, astiat, juomat ja astiat;

(8) Ruoantuotannon ja operaattoreiden tulisi ylläpitää henkilökohtaista hygieniaa.

(9) Veden käytön tulisi täyttää osavaltiossa asetettujen juomaveden terveysstandardit;

(10) Käytetyn pesuaineen ja desinfiointiaineen tulisi olla turvallisia ja vaarattomia ihmiskeholle;

(11) Muut laeissa ja asetuksissa asetetut vaatimukset.

Jos ei -ruoan tuotanto -operaattorit, jotka harjoittavat elintarvikkeiden varastointia, kuljetusta ja lastausta ja purkamista, niiden on noudatettava edellisen kappaleen kuudennen kappaleen määräyksiä.


34 artikla Kielletä seuraavien elintarvikkeiden, elintarvikkeiden lisäaineiden ja ruokaan liittyvien tuotteiden tuotanto ja toiminta:

(1) ruokia, jotka on tuotettu muilla kuin ruokaa tai kemikaaleja kuin elintarvikealisäaineita ja muita elintarvikkeita, jotka voivat vaarantaa ihmisten terveysmateriaalit, tai raaka -aineiden kierrätetyillä elintarvikkeilla tuotetut elintarvikkeet;

(2) patoottiset mikro -organismit, torjunta -ainejäämät, eläinlääkekauhut, biologiset toksiinit, raskasmetallit ja muut epäpuhtaudet sekä muut materiaaliset sisällöt, jotka vahingoittavat ihmisten terveyttä kuin elintarviketurvallisuusstandardeja, elintarvikkeiden lisäaineita, elintarvikkeisiin liittyviä tuotteita;

(3) elintarvikkeiden raaka -aineiden ja elintarvikkeiden lisäaineiden tuottamat elintarvikkeet ja elintarvikkeet, jotka ylittävät säilyvyyden;

(4) elintarvikkeet, jotka käyttävät elintarvikkeiden lisäaineita yliarvikkeissa ja yli -alitteissa;

(5) Ravitsemukselliset ainesosat eivät täytä pikkulapsien ja pienten lasten ja muiden tiettyjen ihmisten elintarviketurvallisuusstandardeja.

(6) korruption heikkeneminen, rasvahappo, homeiset hyönteiset, likaiset ja epäpuhtaudet, sekoitettuna vieraiden esineiden kanssa, väärennettyjä tai sekoitettuja tai aistinvaraisia ​​piirteitä ruoan ja ruoan lisäaineiden kanssa;

(7) siipikarja, eläimet, pedot, vesieläimet ja tuotteet, joilla on sairaus, myrkytys tai tuntemattomat syyt;

(8) karanteenin tai määrittelemättömän lihan suorittamatta jättäminen määräysten tai sanomatonta tai määrittelemättömien lihatuotteiden mukaisesti;

(9) Pakkausmateriaalien, astioiden, kuljetustyökalujen saastuttamat elintarvikkeet ja elintarvikkeet jne.

(10) merkitse ruoka- ja elintarvikkeiden lisäaineita, jotka on merkitty väärillä tuotantopäivät, laatujaksot tai ylittämällä säilyvyysajan;

(11) pre -pakattujen ruoka- ja ruoan lisäaineita ilman etikettejä;

(12) valtio, jota valtio on kielletty ja hallinnoinut ehkäisemistä ja muita ennaltaehkäisyä koskevia erityistarpeita;

(13) Muut elintarvikkeet, elintarvikkeiden lisäaineet ja elintarvikkeisiin liittyvät tuotteet, jotka eivät noudata lakeja, määräyksiä tai elintarviketurvallisuusstandardeja.


35 artikla Valtio toteuttaa lupajärjestelmän elintarvikkeiden tuotantoon ja toimintaan.Elintarviketuotannon, elintarvikkeiden myynti- ja ateriapalveluiden syöttäminen saa luvan lain mukaisesti.Ei kuitenkaan ole tarpeen saada lupaa myytäväksi maataloustuotteita.

Paikallisten ihmisten hallitusten elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella tarkistetaan 33 artiklan 1 kohdan 1 kohdan 1 kohdan 1 kohdan 1 kohdan neljännestä neljännestä neljäsosaan – neljäsosa neljäsosaan. Neljäs -neljäs -neljäs -neljäs -neljäs -neljäs -neljäs -neljäs -neljäs -neljäs -neljäs neljäs. Määrätyt olosuhteet, luvat; niille, jotka eivät täytä määrättyjä ehtoja, he eivät salli ja selitä kirjallisen syyt.


36 artikla Elintarvikkeiden tuotanto ja pienten työpajojen ja elintarvikkeiden myyjät osallistuvat elintarviketuotanto- ja käyttötoimintoihin, joiden tulisi täyttää tässä laissa määriteltyjen tuotanto- ja toiminta -asteikkojen ja olosuhteiden kanssa yhteensopivat elintarviketurvallisuusvaatimukset varmistaakseen, että elintarvikehygienia, ei -toksinen , vaaraton elintarviketurvallisuus, niiden tuottamat ja hallinnoidut elintarviketurvallisuus- ja hallintaosaston on vahvistettava valvontaa ja hallintaa.

Läänin tason paikallisten ihmisten hallitusten on hallittava kattavasti elintarviketuotantoa ja jalostettuja pieniä työpajoja, elintarviketoimittajia jne., Vahvistavat palveluita ja yhtenäistä suunnittelua, parantavat heidän tuotanto- ja käyttöympäristöään, rohkaisevat ja tukevat niiden tuotanto- ja käyttöolosuhteiden parantamista , kirjoita keskitetyt kaupan markkinat, kaupat ja muut paikan kiinteät kiinteät käytön tai määritettyyn väliaikaiseen toiminta -alueeseen ja ajanjaksoon.

Pienten työpajojen ja elintarviketoimittajien erityiset hallintamenetelmät ovat muotoiltuja maakunnat, autonomiset alueet ja kunnat.


37 artikla Uusien elintarvikkeiden raaka -aineiden käyttö ruokien tuottamiseen tai uusien elintarvikkeiden lisäaineiden ja uusien elintarvikkeiden liittyvien tuotteiden lajikkeiden on toimitettava asiaan liittyvien tuotteiden turvallisuusarviointimateriaalit valtionneuvoston terveydenhuollon hallintoosastolle.Valtionneuvoston terveydenhuollon hallintoosasto järjestää tarkistuksen 60 päivän kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta; kirjallisesti.


38 artikla Lääkkeitä ei saa lisätä ruokiin tuotantoa ja käyttöä varten, mutta voit lisätä aineen, joka on sekä ruoka että kiinalainen lääkemateriaali perinteiden mukaan.Perinteiden mukaan se on sekä elintarvikkeiden materiaalihakemisto että kiinalaisten lääkkeiden materiaalien materiaali.


39 artikla Valtio toteuttaa lisenssijärjestelmän elintarvikealisäaineiden tuotantoon.Elintarvikealisäainetuotannon syöttäminen on oltava paikkoja, tuotantolaitteita tai tiloja, ammattitaitoisia ja teknisiä henkilöstö- ja hallintajärjestelmiä, jotka ovat yhteensopivia tuotettujen elintarvikkeiden lisäaineiden kanssa ja saavat elintarvikeal- tuotantoa tämän lain 35 artiklan mukaisten menettelyjen mukaisesti .

Elintarvikealisäaineiden tuotannon on noudatettava lakien, määräysten ja elintarviketurvallisuuden kansallisia standardeja.


40 artikla Elintarvikkeiden lisäaineiden tulisi olla teknisesti välttämättömiä ja riskien arviointi todistettu turvallisuus ja luotettavuus ennen kuin ne voidaan sisällyttää sallitun käytön alueelle;

Elintarvikkeiden tuottajien ja operaattoreiden tulisi käyttää elintarvikealisäaineita elintarviketurvallisuuden kansallisten standardien mukaisesti.


41 artikla Elintarvikkeisiin liittyvien tuotteiden tuotannon on täytettävä lakien, määräysten ja elintarviketurvallisuuden kansalliset standardit.Elintarvikkeisiin liittyville tuotteille, joilla on korkeat riskejä, kuten pakkausmateriaalit, jotka ovat suoraan ottaneet yhteyttä elintarvikkeisiin, tuotantoluvat toteutetaan kansallisen teollisuustuotteiden tuotantoluvan hallinnan säännöksien mukaisesti.Elintarviketurvallisuus- ja hallintoosaston on vahvistettava elintarvikkeisiin liittyvien tuotteiden tuotantotoimintojen valvontaa ja hallintaa.


42 artikla Maa perustaa elintarviketurvallisuusjärjestelmän.

Elintarviketuotannon ja operaattoreiden on perustettava elintarviketurvallisuusjärjestelmä tämän lain vaatimusten mukaisesti varmistaakseen, että elintarvikkeiden jäljitettävyys voidaan jäljittää.Valtio rohkaisee elintarvikkeiden tuotantoa ja operaattoreita hyväksymään tietopohjaisen keräyksen, säilyttämään tuotanto- ja käyttötiedot ja luomaan elintarviketurvallisuusjärjestelmän.

Valtionneuvoston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto yhdessä asiaankuuluvien osastojen, kuten valtion neuvoston maataloushallinnon, kanssa perustaa elintarviketurvallisuuden jäljitys- ja yhteistyömekanismin.


43 artikla Paikallisten ihmisten hallitusten kaikilla tasoilla tulisi ryhtyä toimenpiteisiin, jotta voidaan rohkaista suuren asteikon tuotantoa ja ketjun toimintaa ja jakelua.

Valtio kannustaa elintarviketuotanto- ja operaatioyrityksiä osallistumaan elintarviketurvallisuusvakuutukseen.


Toinen neljännes Tuotanto- ja käyttöprosessin hallinta


44 artikla Elintarvikkeiden tuotanto- ja operaatioyritysten tulisi perustaa vakaa elintarviketurvallisuusjärjestelmä, suorittaa työntekijöiden elintarviketurvallisuuskoulutus, vahvistaa elintarvikkeiden tarkastustyötä ja osallistua tuotanto- ja toimintatoimintaan lain mukaisesti.

Elintarviketuotanto- ja operaatioyrityksistä vastaavan päähenkilön on toteutettava yrityksen elintarviketurvallisuusjärjestelmä ja oltava täysin vastuussa yrityksen elintarviketurvallisuustyöstä.

Elintarviketuotanto- ja operaatioyritykset tulisi varustaa elintarviketurvallisuuden hallintahenkilöstöllä heidän koulutuksensa ja arvioinnin vahvistamiseksi.Ne, joilla ei ole elintarviketurvallisuuden hallintakykyä arvioinnin jälkeen, eivät saa mennä töihin.Elintarviketurvallisuus- ja hallintaosaston on satunnaisesti valvottava yrityksen elintarviketurvallisuusjohtamisen henkilöstön satunnaista tarkastusta ja arviointia ja ilmoitettava arviointi.Valvonta- ja satunnaisten tarkastusten ei veloita maksuja.


45 artikla Elintarvikkeiden tuottajien ja operaattoreiden on perustettava ja toteutettava työntekijöiden terveydenhuollon hallintajärjestelmä.Valtioneuvoston terveydenhuollon hallintoosastolla asetetut henkilöt eivät saa tehdä suoraa yhteydenpitoa suoran tuonnin ruoan kanssa.

Elintarviketuotannon ja suorien ruokatyön harjoittajien tulisi suorittaa vuosittain terveystarkastuksia saadakseen terveystodistuksia ennen kuin ne voivat työskennellä.


46 artikla Elintarvikkeiden valmistajien tulee muotoilla ja toteuttaa seuraavien asioiden valvontavaatimukset varmistaakseen, että tuotettu elintarvikkeet vastaavat elintarviketurvallisuusstandardeja:

(1) raaka -aineiden hankintojen, raaka -aineiden hyväksymisen ja sijoitusten hallinta;

(2) tuotantoprosessi, laitteet, varastointi, pakkaus ja muu avainlinkkien hallinta;

(3) raaka -aineiden tarkastusten tarkastus ja valvonta, puoliksi viimeistelty tuotteiden tarkastus ja lopputuotteiden tarkastus;

(4) Kuljetus- ja toimitusvalvonta.


47 artikla Elintarvikkeiden valmistajien tulisi luoda elintarviketurvallisuus itsenäisesti ja tarkistaa ja arvioida säännöllisesti elintarviketurvallisuustilaa.Jos tuotanto- ja käyttöolosuhteet muuttuvat ja eivät enää täytä elintarviketurvallisuuden vaatimuksia, elintarvikkeiden tuotanto ja operaattorit otetaan välittömästi huomioon, jos elintarviketurvallisuusonnettomuuksien riski on mahdollinen, elintarvikkeiden tuotanto ja toimintatoiminta on lopetettava välittömästi ja ruoka Läänin tason kansanhallituksen turvallisuus sijaitsee.


48 artikla Valtio rohkaisee elintarvikkeiden tuotanto- ja operaatioyrityksiä täyttämään hyvien tuotantomääritysten vaatimukset, toteuttamaan vaarallisten analyysien ja keskeisten valvontapisteiden järjestelmän ja parantamaan elintarviketurvallisuuden hallinnan tasoa.

Elintarviketuotanto- ja operaatioyrityksille, jotka ovat läpäisseet hyvät tuotantovaatimukset, vaarojen analysointi ja keskeiset valvontapistejärjestelmät, sertifiointilaitosten on toteutettava seurantatutkimuksia lain mukaisesti; Lain mukaisesti ja ajankohtainen kansanhallitusten hallituksille lääninhallitusten tasolla tai sen yläpuolella maakunnan tasolla tai sen yläpuolella turvallisuusvalvonta- ja hallintoosasto ilmoitti ja ilmoitti yhteiskunnalle.Sertifiointivirasto ei veloita seuraavaa tutkimusta.


49 artikla Syötävien maatalouden tuottajien on käytettävä maatalouden panostuotteita, kuten torjunta -aineita, lannoitteita, eläinlääkkeitä, rehu- ja rehu -lisäaineita elintarviketurvallisuusstandardien ja asiaankuuluvien kansallisten määräysten mukaisesti.On kielletty käyttää erittäin myrkyllisiä, erittäin myrkyllisiä torjunta -aineita viljelykasveihin, kuten vihannekset, hedelmät, tee ja kiinalaiset kasviperäiset lääkkeet.

Maataloustuotteiden ammatillisen yhteistyön taloudellisen organisaation taloudellinen organisaatio on perustettava ennätysjärjestelmä maatalouden panostuotteiden käyttöön.

Kansanhallituksen maatalouden hallintoosastot läänin tasolla tai sen yläpuolella vahvistetaan maatalouden syöttötuotteiden valvontaa ja hallintaa sekä ohjausta sekä perustaa ja parantaa maatalouden syöttötuotteiden turvallisen käyttöjärjestelmää.


50 artikla Elintarvikkeiden tuottajien ostamaan ruoka raaka -aineita, elintarvikkeiden lisäaineita ja elintarvikkeita koskevat tuotteet tarkistavat toimittajien lisenssit ja tuotteiden pätevyyden sertifikaatit; Turvallisuusstandardi elintarvikkeet, elintarvikkeiden lisäaineet, elintarvikkeisiin liittyvät tuotteet.

Elintarvikkeiden valmistajien tulee luoda tarkastustietuejärjestelmä elintarvikkeiden raaka -aineista, elintarvikkeiden lisäaineista, elintarvikkeisiin liittyvään tuotteen ostotarkastukseen ja totuudenmukaisesti ruokaraka -aineisiin, elintarvikkeiden lisäaineen, elintarvikkeisiin liittyviin tuotteisiin, eritelmiin, määrään, tuotantopäivään tai tuotantoerän numeroon, hyllyltä elinkaari, ostopäivä, toimituspäivä, toimituspäivä, toimituspäivä, toimituspäivä, toimituspäivä, toimituspäivä, toimituspäivä, toimituspäivä, toimituspäivä, toimituspäivä, toimituspäivä, toimitus, nimi, osoite, yhteystiedot jne., ja tallenna asiaankuuluvat tositteet.Tietueet ja tositteet eivät ole vähintään kuusi kuukautta tuotteen säilyttämisen päättymisen jälkeen;


51 artikla Elintarviketuotantoyritysten tulisi perustaa elintarviketehtaan tarkastus- ja kirjallisuusjärjestelmä, tarkistaa tehdasruoan tarkastustodistus ja turvallisuustila ja kirjata totuudenmukaisesti nimi, tekniset tiedot, määrät, tuotantopäivämäärä tai tuotantoerän numero, säilyvyysajan, tarkastussertifikaatinumero, Myyntipäivä, tavaroiden hankinta, ostopäivämäärä ja ruoan hankinta.Tietueiden ja tositteiden on noudatettava tämän lain 50 artiklan 2 artiklan 2 artiklan määräyksiä.


52 artikla Ruoka-, elintarvikkeiden lisäaineiden ja elintarvikkeiden tuotteiden tuottajien on testattava elintarviketurvallisuusstandardien mukainen ruoka-, elintarvikkeiden lisäaineita ja ruokia koskevia tuotteita.


53 artikla Elintarvikkeiden ostajien on tarkistettava toimittajien lisenssit ja pätevät elintarviketodistukset tai muut pätevät todistukset (jäljempänä päteviksi varmentamisasiakirjoiksi).

Elintarvikeyritysten tulisi perustaa elintarvikkeiden hankintatarkastustietuejärjestelmä ja kirjata totuudenmukaisesti nimi, tekniset tiedot, määrä, tuotantopäivä- tai tuotantoerän numero, säilyvyys, ostopäivä ja toimittajan nimi, osoite, yhteystiedot jne. Ja säästä asiaankuuluvaa tositteet.Tietueiden ja tositteiden on noudatettava tämän lain 50 artiklan 2 artiklan 2 artiklan määräyksiä.

Elintarvikeyritykset, joilla on yhtenäiset jakelukertomusmenetelmät, voivat tarkistaa toimittajan pääkonttorin lisenssi- ja elintarvikkeiden pätevyysasiakirjat ja suorittaa elintarvikkeiden ostotarkastusrekisterit.

Elintarviketoimintaan harjoittavien yritysten tulisi perustaa elintarvikkeiden myyntitietuejärjestelmä ja kirjata totuudenmukaisesti nimet, tekniset tiedot, määrät, tuotantopäivä- tai tuotantoerän numero, säilyvyys, myyntipäivä, osoite, yhteystiedot ja muut tukkumyynnin sisältö , ja tallenna nimi, osoite, yhteystiedot jne. Aiheeseen liittyvät tositteet.Tietueiden ja tositteiden on noudatettava tämän lain 50 artiklan 2 artiklan 2 artiklan määräyksiä.


54 artikla Elintarvikkeiden operaattoreiden tulisi varastoida ruokaa elintarviketurvallisuuden varmistamisen vaatimusten mukaisesti, tarkistaa varaston ruoka säännöllisesti ja puhdistaa ruuan, joilla on metamorfinen tai ylittää säilyvyysajan ajoissa.

Elintarvikkeiden operaattorit varastoivat irtotavaraa, joiden tulisi osoittaa ruoka-, tuotantopäivä- tai tuotantoerän nimeä, säilyvyysajan, tuottajan nimi ja yhteystiedot varastossa.


55 artikla Catering -palveluntarjoajien on muotoiltava ja täytäntöön raaka -aineiden valvontavaatimukset, eivätkä ne osta ruoka -raaka -aineita, jotka eivät täytä elintarviketurvallisuusstandardeja.Mainosta catering -palveluntarjoajien julkinen käsittelyprosessi, julkistavat ruoka -raaka -aineet ja sen lähdetiedot.

Käsittelyprosessin aikana catering -palveluntarjoajan tulee tarkistaa käsittelyprosessin aikana käsiteltävät ruoka- ja raaka -aineet.


56 artikla Catering -palveluntarjoajien tulisi ylläpitää säännöllisesti elintarvikkeiden käsittelyä, varastointia, näyttöä ja muita laitteita ja laitteita;

Catering -palveluntarjoajien on puhdistettava ja desinfioida astiat ja juomat vaatimusten mukaisesti, eivätkä ne käytetä keskeytymättömiä desinfiointialueita ja juomia; Tässä laissa määrätty desinfiointipalveluyksikkö.


57 artikla Kahvilat tiivistettyjen ruokailuyksiköiden, kuten koulujen, lastenhoitolaitosten, eläkelaitosten ja rakennustyömahdollisuuksien, on tiukasti noudatettava lakeja, määräyksiä ja elintarviketurvallisuusstandardeja; , ja ne on tilattu elintarvikkeiden tuotannon ja toiminnan vaatimuksiin.Elintarvikkeiden tarjontayksikkö noudattaa tiukasti lakeja, määräyksiä ja elintarviketurvallisuusstandardeja elintarviketurvallisuuden varmistamiseksi aterioiden yhteydessä.

Koulujen, lastenhoitolaitosten, eläkesaitosten, rakennustyöpaikkojen ja muiden tiivistettyjen ruokailuyksiköiden toimivaltaisten viranomaisten on vahvistettava elintarviketurvallisuuskoulutusta ja keskitettyjen ruokailuyksiköiden päivittäistä hallintaa, vähentävät elintarviketurvallisuusriskejä ja poistamaan ajoissa piilotetut elintarviketurvallisuusvaarat.


58 artikla Keskitetyillä astiat ja juomavälineiden desinfiointipalveluiden on oltava vastaavat toimintapaikkaa, puhdistus- ja desinfiointivälineitä tai tilat. normit.

Keskitettyjen desinfiointipalveluyksiköiden ja juomavälineiden on suoritettava erätarkastuksia desinfiointipöydissä ja juomissa, ja tehdas voidaan antaa tarkistuksen läpäisyn jälkeen.Desinfioidut astiat ja juomat tulee merkitä nimellä, osoitteella, yhteystietoilla, desinfiointipäivänä ja käyttöjaksolla riippumattomissa pakkauksissa.


59 artikla Elintarvikkeiden lisäaineiden tuottajien on perustettava elintarvikelisäaineet tehtaan tarkastustietuejärjestelmän viemiseksi, tehdastuotteiden tarkastustodistuksen ja turvallisuustilan vienti ja kirjauduttava totuudenmukaisesti nimi, eritelmät, määrä, tuotantopäivä tai tuotantoerän numero, säilyvyysajan, tarkastusvarmenteenumero , elintarvikealisäaineiden myyntipäivä ja siihen liittyvä sisältö, osoite, yhteystiedot ja muut siihen liittyvät sisällöt ja tallentavat asiaankuuluvat tositteet.Tietueiden ja tositteiden on noudatettava tämän lain 50 artiklan 2 artiklan 2 artiklan määräyksiä.


60 artikla 食品 添加剂 经营者 采购 食品 添加剂 , 应当 依法 查验 供货者 许可证 和 产品 合格 证明 文件 , 如实 记录 食品 添加剂 名称 、 规格 、 数量 、 生产 日期 生产 生产 、 保质期 、 进货 日期 以及 供货者 名称 、 Osoite, yhteystiedot ja muu sisältö ja tallenna asiaankuuluvat tositteet.Tietueiden ja tositteiden on noudatettava tämän lain 50 artiklan 2 artiklan 2 artiklan määräyksiä.


61 artikla Keskittyneiden kaupankäyntimarkkinoiden, laskurien ja näyttelyn järjestäjien järjestäjät tarkistetaan lain mukaisesti hyväksyttyjen elintarvikkeiden operaattoreiden lisenssiin, selventävät heidän elintarviketurvallisuuden hallintavastuunsa, tarkistavat säännöllisesti heidän toimintaympäristönsä ja olosuhteet ja toteavat, että se rikkoo sen rikkovan Tämä tämän rikkominen, jos laissa säädetään käyttäytymistä, sen on lopetettava ja ilmoitettava välittömästi läänin kansanhallituksen elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastosta.


62 artikla Kolmannen osapuolen online -elintarvikkeiden tarjoajan on rekisteröity verkon oikean nimen elintarvikeoperaattori selventääkseen sen elintarviketurvallisuushallintavastuita;

Jos online -elintarvikekaupan kolmannen osapuolen alustan tarjoaja havaitsi, että verkon elintarviketoimisto rikkoo tässä laissa säädettyjä teoja, se pysäyttää ja ilmoittaa välittömästi läänin tason kansanhallinnon elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastosta. Paikallisessa kansanhallinnossa;


63 artikla Valtio perustaa elintarvikejärjestelmän.Elintarvikkeiden tuottajat havaitsivat, että tuotettu ruoka ei täytä elintarviketurvallisuusstandardeja tai että sillä on todisteita siitä, että se voi vaarantaa ihmisten terveyden, ja heidän tulisi lopettaa tuotanto heti, muistettava elintarvikkeet, jotka on lueteltu myynnissä, ilmoittavat asiaankuuluvat tuotantooperaattorit ja kuluttajat, kuluttajat, ja kirjata muistaminen ja ilmoitustilanne.

Elintarvikkeiden operaattorit havaitsevat, että sen ylläpitämällä elintarvikkeella on edellisessä kappaleessa määrätty tilanne, on välittömästi lopetettava toimenpide, ilmoitettava asiaankuuluvat tuotantooperaattorit ja kuluttajat ja kirjattava stop -toimenpiteet ja ilmoitukset.Elintarvikkeiden tuottajat uskovat, että heidät olisi muistettava ja heidät olisi palautettava heti.Jos elintarvikkeiden operaattoreilla on asetettu tilanne edellisessä kappaleessa elintarvikkeiden operaattoreista, elintarvikkeiden operaattorit olisi muistettava.

Elintarvikkeiden valmistajien tulisi ryhtyä toimenpiteisiin, kuten vaarattoman hoitoon ja palautetun elintarvikkeiden tuhoamiseen, jotta ne estäisivät niiden virtaamisen jälleen markkinoille.Elintarvikkeiden tuottajia voidaan kuitenkin edelleen myydä palautettujen elintarvikkeiden, allekirjoitusten tai ohjeiden takia, jotka eivät täytä elintarviketurvallisuusstandardeja, ja elintarvikkeiden tuottajia voidaan edelleen myydä, kun he toteuttavat korjaavia toimenpiteitä ja varmistavat elintarviketurvallisuuden; kuluttajille myytävänä.

Elintarvikkeiden tuottajien ja operaattoreiden on ilmoitettava elintarvikkeiden palautuksista ja hoidosta läänin tason kansanhallinnon hallintoosastolle paikallisen kansanhallinnossa; raportoitu etukäteen.Elintarviketurvallisuuden valvontaosasto uskoo, että tarvittaessa voidaan panna täytäntöön.

Jos elintarviketuotannon operaattori ei muista tai lopeta operaatiota tämän artikkelin määräysten mukaisesti, kansanhallituksen elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella voi määrätä sen muistamaan tai lopettamaan operaation.


64 artikla Syötävien maataloustuotteiden tukkumarkkinat olisi varustettava tarkastuslaitteilla ja tarkastajilla tai uskotuilla elintarvikkeiden tarkastustoimistoilla, jotka noudattavat tätä lakia tukkumarkkinoilla myytävien syötävien maataloustuotteiden näytteenotosta; Raportti elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastolle.


65 artikla Syötävien maataloustuotteiden myyjien tulisi perustaa tarkistustietuejärjestelmä syötävien maataloustuotteiden hankkimiseksi ja tallentaa totuudenmukaisesti syötävien maataloustuotteiden nimet, määrä, ostopäivä ja toimittajien nimet, osoite, yhteystiedot ja muut sisältö Tallenna asiaankuuluvat tositteet.Tietueet ja tositteet eivät saa olla vähintään kuusi kuukautta.


66 artikla Markkinoille tulevat syötävät maataloustuotteet käyttävät elintarvikkeisiin liittyviä tuotteita, kuten tuoreita pitäviä edustajia, säilöntäaineita ja muita elintarvikkeita ja pakkausmateriaaleja pakkaamisen, tuoreen pitämisen, varastoinnin ja kuljetuksen aikana, joiden on täytettävä kansalliset elintarviketurvallisuusstandardit.


Kolmas neljäsosa Tunnisteet, käsikirjat ja mainokset


67 artikla Pre -pakattujen ruokien pakkaamisessa tulisi olla tarroja.Etiketti tulisi osoittaa seuraavilla asioilla:

(1) nimi, tekniset tiedot, netto sisältö, tuotantopäivä;

(2) ainesosat tai ainesosat;

(3) tuottajan nimi, osoite ja yhteystiedot;

(4) säilyvyysaika;

(5) tuotestandardikoodi;

(6) säilytysolosuhteet;

(7) kansallisissa standardeissa käytettyjen elintarvikkeiden lisäaineiden yleinen nimi;

(8) tuotannon lisenssinumero;

(9) Muut laki-, määräykset tai elintarviketurvallisuusstandardit.

Vauvojen ja pienten lasten ja muiden tiettyjen ryhmien etikettien tulisi myös osoittaa tärkeimmät ravitsemukselliset ainesosat ja niiden sisältö.

Jos elintarviketurvallisuusstandardeissa on muita merkintöjä koskevia määräyksiä, se määrätään.


68 artikla Elintarvikkeiden operaattorit myyvät irtotavarana olevia ruokia, ja heidän tulisi ilmoittaa ruoka-, tuotantopäivä- tai tuotantoerän nimeä, säilyvyysajan, tuotantooperaattorin nimi, osoite ja yhteystiedot irtotavarana olevan elintarvikkeiden, tuotantopäivän tai tuotantoerän numeron, säilyvyysajan astiassa.


69 artikla Tuotanto ja operatiivinen geneettisesti muunnettu ruoka on merkitty merkittävästi määräysten mukaisesti.


Seitsemänkymmentäyksi Elintarvikkeiden lisäaineissa tulisi olla etiketit, käsikirjat ja pakkaukset.Tunnisteet ja ohjeet on todettava, että tämän lain 67 artiklassa 1 kohdassa 1 kohdassa asetetut asiat sekä elintarvikelisäaineiden laajuus-, annos- ja käyttömenetelmät sekä etiketissä ja lataa sanat ” lisäaineet”.


Seitsemänkymmentäyksi Ruoka- ja elintarvikkeiden lisäaineiden etiketit ja käsikirjat eivät saa sisältää väärää sisältöä, eikä niihin saa liittyä sairauksien ehkäisy- ja hoitotoimintoja.Tuotanto -operaattorit ovat vastuussa tarjoamastaan ​​etiketistä ja käsikirjasta.

Ruoka- ja elintarvikkeiden lisäaineiden merkintöjen ja käsikirjojen tulisi olla selkeitä ja ilmeisiä.

Ruoka- ja elintarvikkeiden lisäaineet eivät vastaa niiden tarrat ja käsikirjojensa sisältöä, ei saa myydä ja myydä.


72 artikla Elintarvikkeiden operaattoreiden tulisi myydä ruokia varoitusmerkkien, varoituskuvausten tai varotoimenpiteiden mukaisesti.


Seitsemänkymmentäkolme Elintarvikemainosten sisällön tulisi olla totta ja laillista, eikä sen saa sisältää väärää sisältöä, eikä siihen saa liittyä sairauksien ehkäisy- ja hoitotoimintoja.Elintarvikkeiden valmistajat ovat vastuussa elintarvikkeiden mainos sisältöön aitoudesta ja legitiimiydestä.

Kansanhallitusten elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto läänin tasolla ja muilla asiaankuuluvilla osastoilla tai sen yläpuolella sekä elintarviketarkastusvirastoissa, ja elintarviketeollisuusyhdistykset eivät suosittele ruokaa kuluttajille mainonnassa tai muissa muodoissa.Kuluttajajärjestöt eivät saa veloittaa kuluttajia suositella ruokia kuluttajille keräämällä maksuja tai muita etuja.


Kohta 4 Erikoisruoka


74 artikla Valtio toteuttaa erityisruoan, kuten terveysruoan, erityislääketieteellisen käytön kaavan ruoan ja vastasyntyneiden kaavaruoan, tiukka valvonta ja hallinta.


75 artikla Terveysruoka väittää olevansa tieteellinen perusta terveystoiminnalle, eikä sillä saa olla akuuttia, subakuuttia tai kroonista haittaa ihmiskeholle.

Terveydenhuollon elintarvikkeiden luettelo ja terveydenhuollon funktiohakemisto, joka sallii terveysruokien muotoilun, mukauttaman ja ilmoittaman valtion neuvoston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastossa yhdessä valtion neuvoston terveydenhuollon hallintoosaston ja Kiinan lääketieteen hallintoosaston terveydenhuollon hallintoosaston kanssa.

Terveydenhuollon raaka -ainehakemistoon on sisällytettävä raaka -aineiden nimi, raaka -aineiden määrän ja vastaavat vaikutukset; Muu elintarviketuotanto.


76 artikla Terveysruoat, jotka käyttävät raaka -aineita terveysruoan raaka -aineiden ulkopuolella ja ensimmäisen tuodun terveysruoan, on rekisteröitävä valtionvaltuuston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto.Jos ensimmäinen aika -tuotu terveysruoka kuuluu kuitenkin ravintoaineille, kuten vitamiineille, mineraaleille jne., Se on ilmoitettava valtion neuvoston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastolle.Muita terveysruokia on ilmoitettava maakunnan, autonomisen alueen ja kunnan kansanhallituksen elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastoille suoraan keskushallinnon alaisuudessa.

Tuotujen terveysruokien tulisi olla tuotteita, joita viejien pätevien osastojen (alueet) saavat luetella ja myydä.


77 artikla Terveysruoka, joka olisi rekisteröitävä lain mukaisesti, olisi toimitettava T & K -raporteille, tuoteresepteille, tuotantotekniikalle, turvallisuus- ja terveystoimintojen arvioinnille, etiketteille, käsikirjoille ja muille terveysruokien materiaaleille ja näytteille ja tarjoavat asiaankuuluvan sertifikaatin asiakirjat.Kun valtion neuvoston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto on järjestänyt teknisen katsauksen, sen sallitaan ilmoittautua, jos se täyttää turvallisuus- ja toiminnalliset vaatimukset; .Jos terveysraaka -aineiden ulkopuolelta käytettäviä raaka -aineita käyttävät terveysruoat saavat rekisteröidä rekisteröidyn päätöksen, raaka -aine on sisällytettävä ajoissa terveydenhuollon raaka -aineiden luetteloon.

Tuoten kaava, tuotantoprosessi, etikettejä, käsikirjoja ja materiaaleja, jotka osoittavat tuoteturvallisuus- ja terveystoiminnot hakemuksen yhteydessä.


70 artikla Terveysruokien etiketti ja ohjeet eivät saa sisältää tautien ehkäisyn ja hoidon toimintaa. ja sen sisältö jne. Ja julista ”tämä tuote ei voi korvata lääkettä”.Terveysruoan toimintojen ja koostumuksen tulisi olla yhdenmukaisia ​​etikettien ja käsikirjojen kanssa.


79 artikla Tämän lain 73 artiklan määräysten lisäksi terveysruoan mainosten on myös ilmoitettava, että ”tämä tuote ei voi korvata lääkkeitä”; Tuotantoyrityksen maakunnat.Provinssin, autonomisten alueiden ja kuntien kansalaisten hallitusten elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastot ilmoittavat ja päivitetyt terveydenhuollon mainosluettelon ja hyväksyttävä mainos sisältö ajoissa.


Artikla 80 Erityinen lääketieteellisen käytön Formula -elintarvike on rekisteröitävä osavaltion neuvoston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastoon.Rekisteröidyessään sen on toimitettava materiaalit, tuotantotekniikka, etikettejä, käsikirjoja ja materiaaleja, jotka osoittavat tuoteturvallisuuden, ravitsemuksellisen riittävyyden ja erityisen lääketieteellisen käytön kliiniset vaikutukset.

Erityisiä lääketieteellisiä käyttöä Formula Elintarvikkeita koskevat mainokset sovelletaan ”Kiinan kansantasavallan mainoslakiin” ja muihin huumemainonnan hallinnan hallinnasta koskeviin lakeihin ja hallinnollisiin määräyksiin.


81 artikla Pikkulasten Formula -elintarvikkeiden valmistajien tulee toteuttaa koko prosessin laadunvalvonta raaka -aineista tehtaaseen lopputuotteesta lopputuotteeseen ja toteuttaa pikkulasten kaavaruoan ruokaerien erätarkastus elintarvikkeiden turvallisuuden varmistamiseksi.

Tuore maito, apumateriaalit ja muut elintarvikemateriaalit, elintarvikelisäaineet jne. imeväisten ja pienten lasten kasvu ja kehitys.

Pikkulapsen Formula -elintarvikkeiden valmistajien on kirjattava elintarvikkeiden raaka -aineita, elintarvikkeiden lisäaineita, tuotekaavoja ja etiketejä maakunnan kansanhallituksen, autonomisen alueen ja kuntaan suoraan keskushallinnon alaisuudessa olevien kansalaishallituksen elintarviketurvallisuus- ja johtamisosastolle.

Pikkulapsen kaavamaitojauheen tuotekaava on rekisteröitävä valtioneuvoston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto.Rekisteröityessään sen on toimitettava kaavan T & K -raportti ja muut materiaalit, jotka osoittavat kaavan tieteellisen ja turvallisuuden.

Pakkausmenetelmässä ei ole sallittua tuottaa pikkulasten kaavamaitojauhetta. Sama yritys ei saa käyttää samaa kaavaa tuottaakseen erilaisia ​​brändejä pikkulasten kaavamaitojauhetta.


82 artikla Rekisterinpitäjä tai terveysruoan, erityislääketieteellisen käytön kaavaruoka, pikkulasten kaavamaitojauhe tai tallentimet ovat vastuussa lähetettyjen materiaalien aitoudesta.

Elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastojen maakunnalla tai sen yläpuolella sijaitsevien ihmisten hallituksen hallinto- ja hallintoosastojen on julkaistava viipymättä terveysruoka, erityinen lääketieteellisen käytön Formula -ruoka, pikkulasten kaavamaitojauhe -luettelo ja pidettävä liiketoimintasalaisuuksia, joiden tiedetään rekisteröimään tai arkistointiin.

Terveysruoka, erityinen lääketieteellisen käytön formuluoka, pikkulasten kaavamaitojauhetuotantoyritysten on järjestettävä tuotanto teknisten vaatimusten, kuten rekisteröityjen tai tuotekaavojen, tuotantotekniikan ja muiden teknisten vaatimusten mukaisesti.


83 artikla Tuotannon terveysruoat, erityiset lääketieteelliset käytön formuluokat, pikkulasten formulanat ja muut tietyille ihmisille omistettujen pää- ja apuruoat on perustettava tuotannon laadunhallintajärjestelmä, joka on yhteensopiva elintarvikkeiden kanssa, jotka on valmistettu hyvien tuotantomääritysten vaatimusten mukaisesti. Järjestelmästä suoritetaan itsehoito varmistaakseen sen tehokkaan toiminnan ja toimittaa itsehallinnon läänin kansalaisten hallituksen elintarviketurvallisuus- ja johtamisosastolle.


Luku 5 Ruoan tarkastus


84 artikla Elintarviketarkastustoimistot voivat harjoittaa elintarviketarkastustoimintaa vasta tutkinnon saatuaan kansallisen sertifikaatin ja tunnustuksen mukaisesti.Lakia lukuun ottamatta.

Ruoanvaltion neuvoston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto määrätään elintarviketarkastusviraston pätevyyden tunnistamisolosuhteisiin ja tarkastusvaatimuksiin.

Tässä laissa määriteltyjen elintarviketarkastusvirastojen antamalla tarkastuskertomuksella on sama vaikutus.

Läänin tason kansanhallitusten on integroitava elintarviketarkastusresursseja resurssien jakamisen saavuttamiseksi.


85 artikla Elintarviketarkastuksen suorittaa itsenäisesti elintarviketarkastusviraston nimeämä tarkastaja.

Tarkastajan on tarkistettava elintarvikkeita asiaankuuluvien lakien ja asetusten mukaisesti sekä elintarviketurvallisuusstandardien ja tarkastusmääritysten mukaisesti, kunnioittaa tiedettä, noudattaa ammatillista etiikkaa ja varmistettava, että tarkastustiedot ja päätelmät ovat objektiivisia ja oikeudenmukaisia, eikä heidän saa annetaan vääriä tarkastusraportteja varten.


86 artikla Elintarvikkeiden tarkastus ja elintarvikkeiden tarkastusvirastojen ja tarkastajien toteuttaminen ovat vastuussa.Elintarviketarkastusraportti on leimattu elintarviketarkastusviraston viralliseen sinettiin, ja tarkastajan allekirjoitus tai sinetti.Elintarviketarkastustoimistot ja tarkastajat ovat vastuussa annetusta elintarviketarkastusraportista.


87 artikla Kansanhallituksen elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella on suoritettava säännölliset tai epäsäännölliset näytteenottotarkastukset elintarvikkeista ja ilmoitettava tarkastustulokset asiaankuuluvien määräysten mukaisesti.Näytteenottotarkastuksia varten näytteet, jotka olisi poistettava


88 artikla Jos tarkastuspäätös on vastustaa tämän lain määräysten mukaisesti, elintarvikkeiden tuotanto ja operaattorit voivat pystyä toteuttamaan näytteenottokokeen seitsemän työpäivän kuluessa testipäätöksen vastaanottamisesta. Elintarviketurvallisuusvalvonta- ja hallintoosasto määrittelee satunnaisesti uudelleenhakemuksen hakemuksen hyväksymisestä uudelleentarkastusviraston ilmoituksessa.RE -Adspection -viraston myöntämä uudelleentarkastuspäätelmä on lopullinen tarkastuspäätelmä.Re -Adspection -virasto ja alkuperäinen tarkastusvirasto eivät saa olla sama virasto.Valtioneuvoston valvonta- ja hallinto-, elintarviketurvallisuus- ja hallinto-, terveyshallinnon, maataloushallinnon ja muiden osastojen tunnustaminen ja muiden osastojen tunnustaminen on yhdessä valtion neuvoston sertifiointi ja tunnustaminen.

Kansallisten määräysten käyttö satunnaisten tarkastusten ja syötävien maataloustuotteiden havaitsemiseen. Jos paikalla oleva henkilö on tarkastanut testituloksia, voit hakea uudelleentutkimusta neljän tunnin kuluessa testitulosten ajasta.RE -Apspection ei saa ottaa käyttöön nopeita testausmenetelmiä.


89 artikla Elintarviketuotantoyritykset voivat tarkastaa tuottamansa elintarvikkeet tai ne voivat myös uskoa, että elintarviketarkastusvirastot noudattavat tätä lakia tarkastamista varten.

Jos elintarviketeollisuusyhdistysten ja kuluttajayhdistysten ja muiden organisaatioiden ja kuluttajien on annettava elintarvikkeiden tarkastusvirastot tarkastamaan ruokaa, heidän on määrättävä tämän lain mukaiset elintarviketarkastuslaitokset.


Yhdeksänkymmentä artikkelia Elintarvikkeiden lisäaineiden tarkastus koskee tämän lain elintarviketarkastuksen säännöksiä.


Luku 6 Elintarvikkeiden tuonti ja vienti


91 artikla Valtion pääsy- ja poistumis- ja karanteenilaitosten on valvottava ja hallitaan tuontia ja vientiä elintarviketurvallisuutta.


92 artikla Tuotujen elintarvikkeiden, elintarvikkeiden lisäaineet ja elintarvikkeisiin liittyvien tuotteiden on täytettävä kotimaassani kansalliset elintarviketurvallisuusstandardit.

Tuotujen elintarvikkeiden ja elintarvikkeiden lisäaineiden on läpäistävä merkinnän tarkastus- ja karanteenitoimistot tuonti- ja vientihyödykkeiden tarkastusten asiaankuuluvien lakien ja hallinnollisten määräysten mukaisesti.

Tuotujen elintarvike- ja elintarvikealisäaineiden on noudatettava kansallisen pääsy- ja karanteeniosaston vaatimuksia kansallisen pääsy- ja poistumis- ja karanteeniosaston pyynnön mukaisesti.


93 artikla Elintarvikkeet, joilla ei ole kansallisia elintarviketurvallisuusstandardeja, perustuvat ulkomaille viejiin, ulkomaille valmistajiin tai valtion neuvoston asiaankuuluviin maihin (alueiden) standardeihin tai kansainvälisiin standardeihin uskottuihin maahantuojiin valtion neuvoston terveydenhuollon hallintoosaston toteuttamiseksi.Valtion neuvoston terveydenhuollon hallintoosasto tarkastelee asiaankuuluvia standardeja ja uskoo, että jos se täyttää elintarviketurvallisuusvaatimukset, sitä sovelletaan väliaikaisesti ja laatimaan vastaavat kansalliset elintarviketurvallisuusstandardit ajoissa.Uusia elintarvike- tai tuontielintarvikkeiden lisäaineita ja uusia elintarvikkeisiin liittyviä tuotteita tuottamalla ja käyttämällä uusia elintarvikkeiden raaka -aineita on käsiteltävä tämän lain 37 artiklan määräysten mukaisesti.

Valtioneuvoston terveydenhuollon hallintoosaston vaatimusten mukaisesti pääsy- ja poistumis- ja karanteenivirastot tarkastavat edellisessä kappaleessa asetetut elintarvikkeiden, elintarvikkeiden lisäaineet ja elintarvikkeisiin liittyvät tuotteet.Testitulokset tulisi julkistaa.


94 artikla Merentakaisten viejien ja ulkomaille valmistajien tulisi varmistaa, että maani vietetyt elintarvikkeet, elintarvikkeiden lisäaineet, elintarvikkeiden ja hallintosääntöjen lakit ja vaatimukset ja vaatimukset elintarvikkeiden turvallisuudesta.

Majoittajien on perustettava järjestelmä ulkomaisten viejien ja ulkomaisten valmistajien tarkistusjärjestelmään keskittymään edellisessä kappaleessa määritellyn sisällön tarkistamiseen;

On todettu, että tuotu ruoka ei täytä kotimaani elintarviketurvallisuusstandardeja tai sillä on todisteita siitä, että se voi vaarantaa ihmisten terveyden.


95 artikla Elintarviketurvallisuustapahtumilla ulkomailla voi olla vaikutusta kotimaahani tai jos tuontielintarvikkeista, elintarvikkeiden lisäaineista ja elintarvikkeisiin liittyviin tuotteisiin löytyy vakavia elintarviketurvallisuuskysymyksiä, valtion pääsy- ja poistumis- ja karanteenilaitoksen on otettava riski varhaisessa varoituksessa tai valvonnassa toimenpiteet ajoissa ja valtionneuvostolle valtion neuvoston elintarviketurvallisuusvalvonnassa ja hallinnassa, terveyshallinnossa ja maatalouden hallintoosastossa.Ilmoituksen saavat osastot toteutetaan vastaavat toimenpiteet ajoissa.

Kansanhallituksen elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella on valvottava ja hallinnoivat kotimarkkinoilla myytävien tuonti- ja elintarvikealisäaineiden täytäntöönpanoa.Jos elintarviketurvallisuusongelma on vakava, valtion neuvoston elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto ilmoittaa viipymättä valtion pääsy- ja poistumis- ja karanteeniosastolle.Valtion maahanmuutto- ja karanteeniosaston on ryhdyttävä vastaaviin toimenpiteisiin ajoissa.


96 artikla Viejät tai edustajat tai maahantuojat, jotka vievät ruokia kotimaassani, on jätettävä kansalliselle sisäänkäynnin tarkastus- ja karanteeniosastolle.Merentakaiset elintarvikkeiden valmistajat, jotka vievät ruokia kotimaassani, on rekisteröitävä kansallisella sisäänkäynnin tarkastus- ja karanteeniosastolla.Jos rekisteröity merentakainen elintarvikevalmistaja tarjoaa vääriä materiaaleja tai jos se aiheuttaa suurta elintarviketurvallisuusonnettomuutta omien syidensä vuoksi, valtion pääsy- ja poistumis- ja karanteeniosasto on peruutettava rekisteröinti ja ilmoitettava siitä.

Kansallinen pääsy- ja poistumis- ja karanteeniosasto ilmoittaa säännöllisesti merentakaisten viejien, edustajien, maahantuojien ja merentakaisten elintarvikkeiden valmistajien luettelosta.


97 artikla Tuotuissa pakkausruokia ja elintarvikkeiden lisäaineita tulisi olla kiinalaisia ​​etikettejä;Etiketissä ja ohjeissa on täytettävä tämän lain ja muiden asiaankuuluvien lakien ja hallinnollisten määräysten vaatimukset ja kansallisten elintarviketurvallisuusstandardien vaatimukset ja määrättävä, että elintarvikkeiden alkuperä ja kotimaisten edustajien nimi, osoite ja yhteystiedot .Jos pre -pakatussa ruoassa ei ole kiinalaisia ​​etikettejä, kiinalaisia ​​käsikirjoja tai etikettejä ja ohjeita, sitä ei saa tuoda.


98 artikla Majoittajien tulisi perustaa elintarvike-, elintarvikealisäaineiden tuonti- ja myyntitiedot ja kirjata totuudenmukaisesti nimet, tekniset tiedot, määrät, tuotantopäivä, tuotanto- tai tuontierän ruoka- ja elintarvikealisäaineiden, treffipäivän ja muun sisällön säästäminen sekä asiaankuuluvien tositteiden säästäminen.Tietueiden ja tositteiden on noudatettava tämän lain 50 artiklan 2 artiklan 2 artiklan määräyksiä.


99 artikla Vienti -elintarvikkeiden valmistajien on varmistettava, että heidän vientiruoka täyttää tuontimaiden (alueet) standardit tai sopimusvaatimukset.

Vienti elintarvikkeiden tuotantoyritykset ja vienti ruoka raaka -aineiden istutus ja maatilat on jätettävä kansalliselle sisäänpääsy- ja karanteeniosastolle.


Sata Valtion pääsy- ja poistumis- ja karanteenilaitoksen on kerättävä ja tiivistämään seuraavat tuonti- ja vientiä elintarviketurvallisuustiedot ja tiedotettava asiaankuuluville osastoille, laitoksille ja yrityksille ajoissa:

(1) sisäänkäynnin tarkastus- ja karanteenivirastot, jotka toteuttavat tuonti- ja vientielintarvikkeiden löytämiä elintarviketurvallisuustietoja tarkastusta ja karanteenia varten;

(2) organisaatioiden ja kuluttajien, kuten elintarviketeollisuuden yhdistyksen ja kuluttajien yhdistyksen, heijastavat tuotu elintarviketurvallisuustiedot;

(3) riskivahti varhaisvaroitustiedot, jotka ovat antaneet kansainväliset organisaatiot, ulkomaiset virastot ja muut elintarviketurvallisuustiedot sekä organisaatioiden ja kuluttajien, kuten merentakaisten elintarviketeollisuusyhdistysten, heijastavat elintarviketurvallisuustiedot;

(4) Muut elintarviketurvallisuustiedot.

Valtion ilmoittautumis- ja poistumis- ja karanteenilaitos on toteuttanut luottojen hallintaa, laatimaan luottotiedot, laatimaan luottotiedot ja ilmoitettava niistä lain mukaan.Majoittajien, viejien ja vientivalmistajien vientivalmistajien on vahvistettava tuonnin ja vientivesiruoan tarkastusta ja karanteenia.


1001 Valtion pääsy- ja poistumis- ja karanteeniosasto voi arvioida ja tarkistaa elintarviketurvallisuusjärjestelmää ja elintarvikkeiden elintarviketurvallisuutta, joka viedään maassani elintarvikkeisiin ja määrittää vastaavat tarkastus- ja karanteenitarpeet arviointi- ja tarkistustulosten tulosten mukaan.


VII luku elintarviketurvallisuusonnettomuuksien vastaus


Artikkeli 1002 Valtioneuvosto järjesti kansallisen elintarviketurvallisuusonnettomuuden hätäsuunnitelman.

Paikallisten ihmisten hallitusten maakunnan tason hallitusten on laadittava elintarviketurvallisuusonnettomuuksien hätätilanteet omilla hallinnollisilla alueillaan asiaankuuluvien lakien ja asetusten määräysten sekä elintarviketurvallisuusonnettomuuksien todellisen tilanteen sekä hallintoalueen todellisen tilanteen mukaisesti. Ennätys.

Elintarviketurvallisuusonnettomuuksien hätätapaturvaonnettomuuksien on säänneltävä elintarviketurvallisuusonnettomuuksien, organisaation komentojärjestelmän ja onnettomuuden hävittämisen, ehkäisy- ja varhaisvaroitusmekanismin, hävitysmenettelyjen ja hätätakaustoimenpiteiden vastuut.

Elintarviketuotanto- ja operaatioyritysten on laadittava elintarviketurvallisuuden onnettomuuden hävityssuunnitelma, tarkistettava säännöllisesti erilaisten elintarviketurvallisuuden ehkäisytoimenpiteiden toteuttaminen yrityksessä ja poistamaan onnettomuuksien piilotetut vaarat ajoissa.


1003 Elintarviketurvallisuusonnettomuuksissa esiintyvien yksiköiden tulee ryhtyä välittömästi toimenpiteisiin onnettomuuden laajentumisen estämiseksi.Potilaita vastaanottavat tapahtumayksiköt ja yksiköt ilmoittavat viipymättä läänin tason kansanhallinnon ja läänin tason kansanhallinnon terveydenhuollon hallintoosaston elintarviketurvallisuudesta ja hallinnasta ajoissa.

Lääninhallituksen maatalouden hallinto ja muut osastot läänin tasolla tai sen yläpuolella havaitsivat, että elintarviketurvallisuusonnettomuudet tai saisivat onnettomuudesta päivittäisessä valvonnassa ja johtamisessa ilmoituksen välittömästi saman tason elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastolle.

Jos tapahtuu elintarviketurvallisuusonnettomuus, läänin tason kansanhallituksen elintarviketurvallisuus- ja johtamisosasto raportoi ihmisten hallitusten elintarviketurvallisuus- ja hallintoosastolle ja korkeammalla tasolla oleville kansanhallinnoille. Hätäsuunnitelma.Elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto läänin tason kansanhallituksen ja korkeamman tason kansalaisten hallituksista ilmoitetaan hätäsuunnitelman määräysten mukaisesti.

Yksikkö tai henkilö ei voi salata, ilmoittaa tai ilmoittaa elintarviketurvallisuusonnettomuuksista, eikä se voi piilottaa, luoda tai tuhota asiaankuuluvia todisteita.


1004 Jos lääketieteellinen laitos toteaa, että heidän saamansa potilaat ovat potilaita, joilla on ruokapohjaisia ​​sairauksia tai epäiltyjä potilaita, heidän on ilmoitettava asiaankuuluvat tiedot paikallisen kansanhallinnon terveydenhuollon hallintoosastolle ajoissa määräysten mukaisesti.Jos läänin tason kansanhallituksen terveydenhuollon hallintoosasto uskoo, että se liittyy elintarviketurvallisuuteen, saman tason elintarviketurvallisuus- ja johtamisosastolle ilmoitetaan ajoissa.

Kansanhallituksen terveydenhuollon hallintoosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella löysi elintarviketurvallisuuteen liittyviä tietoja tartuntatautien tai muiden hätätilanteiden tutkimuksessa ja hoidossa, ja saman tason elintarviketurvallisuus- ja hallintaosasto on ilmoitettava oikeaan aikaan tapa.


1005 Saatuaan raportin kansanhallituksen elintarviketurvallisuusonnettomuuksilta läänin tasolla tai sen yläpuolella, heidän on välittömästi tutkia ja käsitellä terveyshallinnon, maatalouden hallinto- ja muita osastoja samalla tasolla ja ryhtyä seuraaviin toimenpiteisiin estämään tai vähentämään Sosiaalinen vahinko:

(1) suorittaa hätäpelastustyöt ja järjestä henkilövahinkojen aiheuttaneiden henkilöiden hoito elintarviketurvallisuusonnettomuuksien vuoksi;

(2) Ruoat ja raaka -aineet, jotka voivat aiheuttaa elintarvikkeiden turvallisuusonnettomuuksia, voidaan tehdä välittömästi;

(3) saastuneiden elintarvikkeisiin liittyvien tuotteiden tiivistäminen sekä tilauksen ja desinfioinnin desinfiointi;

(4) Tee hyvää työtä tiedon julkaisemisessa, julkaisee elintarviketurvallisuusonnettomuuksia ja niiden hoitoa lain mukaisesti ja selitä ja selittää aiheutuvat vaarat.

Jos elintarviketurvallisuusonnettomuuden on aloitettava hätäsuunnitelma, läänin tason kansanhallitusten on perustettava välittömästi onnettomuuden hävittämiskomentovirasto aloittamaan hätäsuunnitelmat ja käsittelemään aiempien kappaleiden ja hätäsuunnitelmien määräyksiä.

Elintarviketurvallisuusonnettomuuden sattuessa läänin tason tai sen yläpuolella olevien ennaltaehkäisy- ja valvontalaitosten on suoritettava onnettomuuksien hygieeninen hoito ja onnettomuuteen liittyvien tekijöiden epidemiatutkimus.Läänin tason tai sen yläpuolella olevien ennaltaehkäisy- ja valvontalaitosten on toimitettava epidemiologinen tutkimusraportti elintarviketurvallisuusvalvonnasta ja johtamisesta sekä terveydenhuollon hallintoosastoista samalla tasolla.


1006 Elintarviketurvallisuusonnettomuuden tapauksessa kunnan tason tai sen yläpuolella sijaitsevan kansanhallituksen elintarviketurvallisuus- ja johtamisosaston olisi suoritettava välittömästi onnettomuusvastuun tutkinta asiaankuuluvien osastojen kanssa, kehotetaan asiaankuuluvia osastoja suorittamaan tehtävät ja elintarvikkeet Kansanhallituksen turvallisuusvalvonta- ja hallintoosastot samalla tasolla ja korkeammalla tason kansalaishallinnoilla on raportti onnettomuuden vastuun tutkimisesta ja käsittelystä.

Suurimmat elintarviketurvallisuusonnettomuudet, joihin osallistuvat kaksi tai useampia maakuntia, autonomisia alueita ja kuntia, tutkitaan valtionvaltuuston elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosastoilla aiempien kappaleiden määräysten mukaisesti.


1007 Elintarviketurvallisuusonnettomuuksien tutkimiseksi meidän on noudatettava totuuden etsimisen periaatteita tosiasioilta ja tiedettä kunnioittavan ajankohtaisen ja tarkasti selvittääksemme onnettomuuden luonteen ja syyt, tunnistaa onnettomuuden vastuu ja ehdottaa korjaustoimenpiteitä.

Elintarviketurvallisuusonnettomuuksien tutkimisen lisäksi onnettomuusyksikön vastuun tunnistamisen lisäksi olisi löydettävä valvonta- ja hallintoosastojen, elintarviketarkastusvirastojen, sertifiointivirastojen ja heidän henkilöstönsä vastuulla.


1008 Elintarviketurvallisuuden onnettomuuksien tutkintaosastolla on oikeus ymmärtää asiaankuuluvien yksiköiden ja yksilöiden onnettomuuteen liittyvä tilanne, ja se vaatii asiaankuuluvia tietoja ja näytteitä.Asiaankuuluvien yksiköiden ja yksilöiden on tehtävä yhteistyötä ja toimitettava asiaankuuluvat tiedot ja näytteet tarpeen mukaan.

Jokainen yksikkö tai henkilö ei saa estää tai häiritä elintarviketurvallisuusonnettomuuksien tutkimusta.


Luku 8 Valvonta ja hallinta


1009 Kansanhallituksen elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosastot läänin tasolla tai sen yläpuolella määrittelevät valvonta- ja hallinnan avain, menetelmät ja tiheys elintarvikkeiden turvallisuuden riskien seurannan, riskien arvioinnin tulosten ja elintarviketurvallisuuden tilan perusteella sekä riskien luokituksen hallinnan toteuttaminen.

Paikallisten ihmisten hallitukset läänin tason tai sen yläpuolella järjestävät elintarvike- ja huumeiden valvontaa ja hallintaa, maataloushallinto- ja muita osastoja tällä tasolla laatimaan omien hallintoalueidensa vuosittainen elintarviketurvallisuusvalvonta ja hoitosuunnitelma ilmoittaakseen ja järjestämään toteutuksen yhteiskunnalle.

Elintarviketurvallisuuden vuosittainen valvonta- ja hallintasuunnitelmassa on pidettävä seuraavia asioita valvonnan ja hallinnan painopisteinä:

(1) pikkulasten ja pienten lasten ja muiden tiettyjen ryhmien pääruoka;

(2) lisätty käyttäytyminen terveysruoan ja organisaation tuotannon tuotannossa rekisteröinnin tai arkistoinnin teknisten vaatimusten, terveysruokien etiketin, ohjeiden ja julkisuusmateriaalien mukaisesti;

(3) elintarvikkeiden tuotanto ja operaattorit, joilla on suurempi riski elintarviketurvallisuusonnettomuuksista;

(4) Elintarviketurvallisuusriskien seurannan tulokset osoittavat, että elintarviketurvallisuusriskeille voi olla mahdollisuuksia.


Artikkeli 100 Kansanhallituksen elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella täyttää elintarviketurvallisuusvalvonnan ja hallinnan tehtävät, ja sillä on oikeus ryhtyä seuraaviin toimenpiteisiin valvoa ja tarkastaa tuotanto ja operaattorit noudattavat tämän tilannetta laki:

(1) kirjoita tuotanto- ja toimintapaikkojen tarkastuspaikka;

(2) ruuan, elintarvikkeiden lisäaineiden ja elintarvikkeiden liittyvien tuotteiden näytteen tarkastus tuotantoa ja käyttöä varten;

(3) tarkistaa ja kopioida asiaankuuluvia tietoja sopimuksista, laskuista, kirjoista ja muista asiaankuuluvista tiedoista;

(4) näkemys ja takavarikointi todisteet osoittavat, että se ei täytä elintarviketurvallisuusstandardeja tai että sillä on todisteita siitä, että laitonta tuotantoa ja toimintaa varten on piilotettuja turvallisuusriskejä ja ruokia, elintarvikkeiden lisäaineita ja elintarvikkeisiin liittyviä tuotteita;

(5) Tutustu paikkaan, jossa laiton tuotanto- ja toimintatoiminta harjoittaa tuotanto- ja toimintatoimintaa.


111 artikla Elintarviketurvallisuusriskin arvioinnin tulokset todistavat, että elintarviketurvallisuusvaarat ja elintarviketurvallisuusstandardit on laadittava ja tarkistettava ennen elintarviketurvallisuusstandardien laatimista ja tarkistamista, valtion neuvoston terveydenhuollon hallintoosasto on viipymättä, asiaankuuluvien osastojen kanssa Väliaikaiset rajoitetut päämäärät ja haitalliset aineet asetetaan valtionneuvostoon.


112 artikla Kansanhallitusten elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja johtamisosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella voi hyväksyä nopean testausmenetelmien kansallisen sääntelyn elintarviketurvallisuusvalvonnassa ja hallinnassa.

Elintarvikkeet, jotka eivät välttämättä noudata satunnaisten tarkastustestien elintarviketurvallisuusstandardeja, on tarkastettava tämän lain 87 artiklan määräysten mukaisesti.Jos spot -tarkistuksen ja testin tulokset päättävät, että elintarvikkeiden turvallisuusstandardeja ei noudateta, sitä voidaan käyttää hallinnollisten seuraamusten perustana.


113 artikla Kansanhallituksen elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosastot läänin tasolla tai sen yläpuolella on perustettava elintarviketurvallisuustiedostot elintarviketuotantoille ja operaattoreille, kirjataan lupien, päivittäisten valvonta- ja tarkastustulosten myöntämisen sekä laittoman käytöksen tutkimuksen ja rankaisemisen. Elintarvikkeiden ja operaattorit lisäävät valvonta- ja tarkastustiheyttä.


114 artikla Elintarviketuotanto- ja toimintaprosessissa on piilotettuja elintarviketurvallisuutta. Päähenkilö, joka vastaa elintarvikkeiden tuotantooperaattoreista.Elintarvikkeiden tuotannon ja operaattoreiden tulisi välittömästi ryhtyä toimenpiteisiin piilotettujen vaarojen korjaamiseksi ja poistamiseksi.Vastuuhaastattelut ja korjaus olisi sisällytettävä elintarviketurvallisuus- ja luottotiedostoihin elintarviketuotannossa ja operaattoreissa.


115 artikla Ruoka- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosastot läänin tason kansanhallituksissa tai sen yläpuolella on ilmoitettava osastojensa sähköpostiosoite tai puhelinnumero ja hyväksyttävä kuuleminen, valitukset ja raportit.Saatuaan kuulemisen, valitukset ja raportit, päämajan tehtäviin kuuluvat ne hyväksytään ja vastataan ja käsitellään ajoissa lakisääteisen ajanjakson aikana; siirretään osastoille, joilla on oikeus käsitellä, toimittaja.Viranomaisia, joilla on oikeus käsitellä käsitellään oikeaan aikaan lakisääteisenä aikana, eikä niitä saa työntää.Ilmoita toimittajalle varmennusta varten.

Asiaankuuluvien osastojen on pidettävä luottamuksellisia tietoja toimittajan tiedoista ja suojattava toimittajan laillisia oikeuksia ja etuja.Jos toimittaja ilmoittaa yrityksestä, jossa yritys sijaitsee, yritys ei pysty vapauttamaan tai muuttamaan työsopimusta tai muita menetelmiä retofioidakseen toimittajaa vastaan.


116 artikla Ruoka- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosastot läänin tason kansanhallituksessa tai sen yläpuolella on vahvistettava elintarviketurvallisuuslakien, määräysten, standardien sekä ammatillisen tiedon ja lainvalvontahenkilöstön ammatillisen tiedon ja lainvalvontaviranomaisten koulutusta sekä järjestämään arviointi.Ne, joilla ei ole vastaavaa tietoa ja kykyä, eivät osallistu elintarviketurvallisuuslainvalvontaan.

Elintarvikkeiden tuotantooperaattorit, elintarviketeollisuusyhdistykset, kuluttajayhdistykset jne. Todettiin, että elintarviketurvallisuuslainvalvontaviranomaiset ovat rikkoneet lakeja ja määräyksiä ja epäsäännöllisiä lainvalvontaviranomaisia ​​lainvalvontaprosessissa.Osastot tai virastot, jotka saavat valituksia ja raportteja säädökset.


117 artikla Ruoka- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosastot läänin tasolla läänin tasolla tai sen yläpuolella ei ole löydetty ajoittain elintarviketurvallisuuden systeemistä riskiä ja eivät pysty poistamaan piilotettuja elintarviketurvallisuusriskejä valvonta- ja hallinta -alueella ajoissa, ja ihmisten ja kansalaisten kanssa Luokan hallitukset voivat haastatella tärkeimpiä vastuullisia henkilöitä.

Jos paikallisen kansanhallitus ei täytä elintarviketurvallisuuden velvollisuuksia eikä pysty poistamaan ajan myötä suurta alueellisen elintarviketurvallisuuden piilotettuja vaaroja, korkeamman tason kansanhallitus voi haastatella tärkeimpiä vastuullisia henkilöitään.

Ruoka- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosastot sekä paikallisten ihmisten hallitukset, joita haastatellaan, on välittömästi ryhdyttävä toimenpiteisiin elintarviketurvallisuusvalvonnan ja hallinnan korjaamiseksi.

Vastuuhaastattelut ja korjaus olisi sisällytettävä paikallisten ihmisten hallitusten ja asiaankuuluvien osastojen elintarviketurvallisuusvalvonnan ja hallinnan arviointi- ja arviointitietueihin.


118 artikla Valtio perustaa yhtenäisen elintarviketurvallisuustietoalustan ja toteuttaa yhtenäisen kustantamojärjestelmän elintarviketurvallisuustiedoista.Kansallisen elintarviketurvallisuuden, elintarviketurvallisuusriskin varoitustietojen, suurten elintarviketurvallisuuden onnettomuuksien ja tutkinnan käsittelytietojen ja muiden tietojen, jotka valtionneuvoston määräävät valtionneuvosto päättävät, julkistavat yhtenäisesti valtion neuvoston hallintoviranomaiset.Jos elintarviketurvallisuusriskien ja suurten elintarviketurvallisuusonnettomuuksien ja niiden tutkimuksen käsittelytietojen vaikutus rajoittuu tietyille alueille, kansanhallituksen elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosastoille voidaan ilmoittaa, .Yllä olevia tietoja ei vapauteta ilman lupaa.

Kansanhallitusten elintarvike- ja huumeiden valvonta ja hallinta läänin tasolla tai sen yläpuolella, ja maatalouden hallintoosasto ilmoitti päivittäisistä valvonta- ja johtamistiedoista elintarviketurvallisuudesta heidän vastuunsa mukaisesti.

Elintarviketurvallisuustietojen julkaisemisen tulisi olla tarkkoja, oikea -aikaisia ​​ja välttämättömiä selityksiä harhaanjohtavien kuluttajien ja yleisen mielipiteen välttämiseksi.


119 artikla Elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja hallinto-, terveyshallinto- ja maatalouden hallintoosastot läänin tasolla läänin tasolla tai sen yläpuolella on tietoa tiedoista, jotka edellyttävät yhden lain säännöksiä. Valtionneuvoston elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosastolle.

Elintarvikkeiden ja huumeiden valvonta ja hallinto, terveyshallinto ja kansanhallitusten maatalouden hallintoosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella on ilmoitettava tunnetuista elintarviketurvallisuustiedoista.


120 artikla Yksikköä tai henkilöä ei voida valmistaa tai jakaa vääriä elintarviketurvallisuustietoja.

Kansanhallitusten elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosastot läänin tasolla tai sen yläpuolella havaittiin, että elintarviketurvallisuustiedot, jotka saattavat johtaa kuluttajia ja yleistä mielipidettä, tulisi järjestää välittömästi asiaankuuluvat osastot, ammatilliset laitokset, niihin liittyvät elintarviketuotannon ja operaattorit todentamaan ja analysoimaan ja analysoimaan ja Ilmoita tulokset ajan myötä.


121 artikla Kansanhallitusten elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosastot läänin tasolla tai sen yläpuolella toteavat, että epäillyt elintarviketurvallisuusrikokset siirretään yleisen turvallisuuden elimille ajoissa asiaankuuluvien määräysten mukaisesti.Yleisen turvallisuuden elimet tarkistetaan ajoissa siirron siirtämiseksi;

Elintarviketurvallisuusrikosten tutkinnan aikana yleisen turvallisuuden elimet uskoivat, että rikoksia ei ollut tai rikoksen tosiasiat olisivat huomattavasti lieviä. Lain avulla tapaus siirretään elintarvikkeisiin, huumeisiin ja muihin osastoihin ja valvontavirastoihin ajoissa.

Jos yleisen turvallisuuden elimet kutsuvat elintarvikkeiden ja huumeiden valvontaa ja hallintaa, ekologista ympäristöä ja muita osastoja tarjoamaan tarkastuspäätelmiä, tunnistuslausuntoja ja apua tapaukseen osallistuville esineille, asiaankuuluvien osastojen on annettava oikeaan aikaan apua avuksi.


Luku 9 Oikeudellinen vastuu


122 artikla Tämän lain määräysten vastaisesti ne, jotka eivät ole saaneet elintarviketuotanto- ja käyttötoimintaa harjoittavia elintarviketuotantoa ja käyttölupia, tai ne, jotka eivät ole saaneet elintarvikealisäaineiden tuotantolupia, osallistuvat elintarvikealisäaineiden tuotantotoimiin, on takavarikoida Ruoka- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella. Tuotanto ja toiminta ja toiminta, alle 10 000 yuanin arvo ja sakko, joka on yli 100 000 yuania tai vähemmän;

Tietäen, että edellisessä kappaleessa säädetyt säädökset tarjoavat heille edelleen tuotanto- ja käyttöpaikat tai muut olosuhteet, kansanhallituksen elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja johtamisosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella, joka on määrätty lopettamaan laittomat toimet, takavarikoida laittomat tulot ja takavarikoida laittomat tulot ja 50 000 yuanin ja 100 000 yuanin mukaisesti.


123 artikla Tämän lain määräysten vastaisesti yksi seuraavista olosuhteista, jos se ei ole rikos, kansanhallituksen elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja johtamisosastot läänin tasolla tai sen yläpuolella takavarikoivat laittomat tulot sekä laittoman tuotannon ja toiminnan. , Raaka -aineet ja muut tavarat; Tavarat ovat yli viisitoista kertaa tai enemmän sakot, jotka ovat alle kolmekymmentä kertaa; Vastuulliset henkilöt.

(1) Käytä ruokia ei -ruokia ruoan tuottamiseen, lisää kemikaaleja kuin elintarvikkeiden lisäaineita ruokaan ja muita aineita, jotka voivat vaarantaa ihmisten terveyttä tai käyttää kierrätettyjä ruokia raaka -aineina tai yllä olevien elintarvikkeiden käyttäminen;

(2) ravinteiden tuotanto ja käyttö ei täytä pikkulasten ja lasten ja muiden tiettyjen ryhmien pää- ja apuruoan elintarviketurvallisuusstandardeja;

(3) siipikarja, eläimet, pedot, vesieläinlihat tuntemattoman kuoleman, myrkytyksen tai tuntemattomien syiden tai tuotteidensa tuotannon ja käyttöä;

(4) lihantutkimus, joka ei suorita karanteenia tai karanteenia määräysten mukaisesti tai tuottaa ja käyttää lihatuotteita, joita ei ole tarkistettu tai tarkistettu päteväksi;

(5) elintarvikkeet, jotka on kielletty tuotannosta ja toiminnasta tautien ehkäisyn estämiseksi tuotannossa ja toiminnassa;

(6) Ruoat, jotka lisäävät lääkkeitä tuotantoon ja toimintaan.

Tietäen, että edellisessä kappaleessa asetetut laittomat laitteet tarjoavat heille edelleen tuotanto- ja käyttöpaikat tai muut olosuhteet, kansanhallituksen elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja johtamisosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella määräsi laittomien tekojen keskeyttämisen, takavarikoidut laittomat tulot, ja piti 100 000 yuania ja yli 200 000 yuania.

Jos myrkyllisiä ja erittäin myrkyllisiä torjunta -aineita käytetään laittomasti, rangaistuksen lisäksi asiaankuuluvien lakien ja asetusten mukaisesti, yleisen turvallisuuden elimet voidaan pidättää ensimmäisen kappaleen määräysten mukaisesti.


124 artikla Tämän lain määräysten vastaisesti yksi seuraavista olosuhteista, jos se ei ole rikos, kansanhallituksen elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosastot läänin tasolla tai sen yläpuolella takavarikoivat laittomat tulot ja elintarvikelisäaineet, jotka Laitonta tuotantoa ja käyttöä. tai alle kahdesti; jos olosuhteet ovat vakavia, lisenssi peruutetaan:

(1) Kannettavat mikro -organismit tuotanto- ja leikkaus-, torjunta -ainejäämät, eläinlääkinnämerkitykset, biologiset toksiinit, raskasmetallit ja muut epäpuhtaudet sekä muut ihmisten terveyden vaarantavat aineet kuin elintarviketurvallisuusstandardit elintarviketurvallisuusstandardeille;

(2) käyttää ruoka -raaka -aineita, elintarvikkeiden lisäaineita ruoan, elintarvikkeiden lisäaineiden tuottamiseen tai yllä olevien elintarvikkeiden ja elintarvikkeiden lisäaineiden käyttämiseen;

(3) elintarvikkeet, jotka käyttävät elintarvikkeiden lisäaineita ylimääräisten ja yli -alusten tuotannossa ja toiminnassa;

(4) elintarvikkeet ja elintarvikkeiden lisäaineet, jotka tuottavat ja käyttävät korruptiota, rasvahappoja, homeisia hyönteisiä, likaisia ​​ja saastaisia, sekoitettuna vieraiden elinten kanssa, väärennettyjä tai sekoitettuja tai herkkiä piirteitä;

(5) tuotanto ja toiminta, joka on merkitty väärennetyllä tuotantopäivällä, säilyvyysajalla tai elintarvikelisäaineilla, jotka ylittävät säilyvyysajan;

(6) terveysruoan tuotanto ja toiminta, erityinen lääketieteellisen käytön kaavaruoka, pikkulasten kaavamaitojauhe tai rekisteröityjen tuotekaavojen tekniset vaatimukset, tuotantotekniikka ja muut tuotanto- ja toimintojen tekniset vaatimukset;

(7) pikkulasten kaavamaitojauheen tuottaminen pakkausmenetelmässä tai sama kaava erilaisten tuotemerkkien pikkulasten kaavamaitojauheen tuottamiseksi samassa kaavassa;

(8) käyttää uusia ruoka -raaka -aineita ruokien tuottamiseen tai uusien elintarvikelisäaineiden lajikkeisiin ja et läpäise turvallisuusarviointia;

(9) Elintarvikkeiden tuottajat ja operaattorit kieltäytyvät edelleen muistamasta tai lopettamasta toimintaa sen jälkeen, kun ruoka- ja huumeiden valvonta- ja johtamisosasto määräsi heidät muistamaan tai lopettamaan toiminnan.

Lukuun ottamatta tämän lain 123 ja 125 artiklassa asetettua tilannetta, jos tuotanto ja toimenpide ei noudata elintarvikkeita, määräyksiä tai elintarviketurvallisuusstandardeja, tuotantoon ja operaatioon on annettava rangaistus edellisten kappaleiden määräysten mukaisesti Essence

Uusille elintarvikkeisiin liittyvien tuotteiden lajikkeille ne, jotka eivät läpäise turvallisuusarviointia tai tuottavat elintarvikkeisiin liittyviä tuotteita, jotka eivät täytä elintarviketurvallisuusstandardeja Ensimmäisen kappaleen määräysten mukaisesti.


125 artikla Tämän lain määräysten rikkominen, yksi seuraavista olosuhteista, kansanhallituksen elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja johtamisosasto laittomien tulojen ja elintarvikelisäaineiden läänin tason takavarikoinnissa tai sen yläpuolella, että laiton tuotanto ja toiminta ja toiminta voidaan takavarikoida Perusteitä; Viisi kertaa yli kymmenen arvoa.

(1) Pakkausmateriaalien, astioiden, kuljetustyökalujen saastuneiden elintarvikkeiden ja elintarvikkeiden lisäaineiden tuotanto ja toiminta jne.

(2) pre -pakattuja ruokia, elintarvikkeiden lisäaineita tai etikettejä ja ohjeet, joita ei ole merkitty tuotannossa ja toiminnassa, eivät täytä tässä laissa määrättyjä ruoka- ja elintarvikkeiden lisäaineita;

(3) tuotanto- ja käyttö GM -ruokia ei merkitä tarpeen mukaan;

(4) Ruoka -raaka -aineiden, elintarvikkeiden lisäaineiden ja ruokaan liittyvien tuotteiden ostaminen tai käyttäminen, jotka eivät täytä elintarviketurvallisuusstandardeja.

Tuotetut ja käytössä olevat elintarvikkeiden ja elintarvikkeiden lisäaineet ja ohjeet ovat viallisia, mutta eivät vaikuta elintarvikkeiden turvallisuuteen eivätkä harhaan kuluttajia.


126 artikla Tämän lain määräysten rikkominen yksi seuraavista olosuhteista määrätään kansanhallinnon elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja hallintaosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella korjausten tekemiseksi ja varoitusten antamiseksi; Tuotanto ja liiketoiminta, kunnes lisenssi on peruutettu:

(1) Ruoka- ja elintarvikkeiden lisäaineiden tuottajat eivät testanneet ostettuja elintarvikkeita ja ruoan lisäaineita, joita on tuotettu ostettuja ruokia;

(2) elintarvikkeiden tuotanto- ja toimintayritykset eivät ole perustaneet elintarviketurvallisuusjärjestelmää määräysten mukaisesti tai että niitä ei ole varustettu tai kouluttanut tai arvioida elintarviketurvallisuusjohtamisen henkilöstöä määräysten mukaisesti;

(3) Elintarvike- ja elintarvikealisäaineiden tuotanto -operaattorit eivät tarkistaneet lisenssi- ja asiaankuuluvia sertifiointiasiakirjoja, kun he ostivat tavaroita tai eivät pystyneet laatimaan ja noudattaneet ostotarkastusrekisteriä, tehdastarkastusrekistereitä ja myyntitietueita säännösten mukaisesti;

(4) elintarvikkeiden tuotanto- ja käyttöyritykset eivät ole laatineet elintarviketurvallisuuden onnettomuuksien hävittämistä koskevaa suunnitelmaa;

(5) Astiat astiat, juomat ja suoraan tuotujen elintarvikkeiden asettaminen on pätevää ennen käyttöä, desinfiointia tai puhdistamista ja desinfiointia tai catering -huoltolaitoksia ja -laitteita ei ole säännöllisesti ylläpidetty, puhdistettu ja tarkistettu määräysten mukaisesti;

(6) Elintarviketuotannon operaattorit järjestävät niitä, jotka eivät ole saaneet terveystodistusta tai jotka ovat määränneet valtion neuvoston terveydenhuollon hallintoosaston.

(7) elintarvikkeiden operaattorit eivät myy ruokia määräysten mukaisesti;

(8) terveydenhuollon elintarvikkeiden valmistajat eivät ole jättäneet ruoka- ja huumeiden valvonta- ja johtamisosastolle määräysten mukaisesti tai ne on järjestetty teknisillä vaatimuksilla, kuten tuotekaavoilla ja tuotantoprosesseilla, joita ei ole kirjattu;

(9) pikkulasten kaava elintarvikkeiden valmistajat eivät ole jättäneet elintarvikkeiden raaka -aineita, elintarvikealisäaineita, tuotekaavia, etikettejä jne. Elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja hallintaosastolta;

(10) Erityiset elintarvikkeiden valmistajat eivät ole perustaneet tuotannon laadunhallintajärjestelmää määräysten mukaisesti ja toimittavat tehokkaasti tai toimittavat itsehallintoraportin ilman säännöllisesti;

(11) elintarvikkeiden tuotanto ja operaattorit eivät ole säännöllisesti tarkistaneet elintarviketurvallisuustilaa tai tuotanto- ja käyttöolosuhteet ovat muuttuneet, eikä niitä käsitellä määräyksinä;

(12) keskittyneet ruokailuyksiköt, kuten koulut, lastenhoitolaitokset, eläkesaitokset ja rakennustyöpaikat, eivät ole täyttäneet elintarviketurvallisuuden hallinnan vastuuta asetusten mukaisesti;

(13) Elintarvikevalmistajat ja catering -palveluntarjoajat eivät ole muotoiltuja ja täytäntöön tuotanto- ja käyttöprosessin valvontavaatimuksia määräysten mukaisesti.

Astiat ja juomavälineet keskittyneet desinfiointipalveluyksiköt rikkoivat veden, käyttöpesuaineiden, desinfiointiagenttien tai astiaasteiden tai juomien käyttöä, jotka tehdas antoi asetusten mukaisesti tai pätevä desinfiointiin tai että siihen liittyvän pakkauksen mukaisesti ei ole desinfiointi Kansanhallituksen terveydenhuollon hallintoosasto rangaistaan ​​säädöksissä tai sen yläpuolella olevan sisällön sisältöä edellisten kappaleiden määräysten mukaisesti.

Jos elintarvikkeisiin liittyviä tuotteiden tuottajia ei testata elintarvikkeisiin liittyviä tuotteita määräysten mukaisesti, kansanhallituksen elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella rangaistaan ​​ensimmäisen kappaleen määräysten mukaisesti.

Jos syötävien maataloustuotteiden myyjät rikkovat lain 65 artiklaa, kansanhallituksen elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja johtamisosastoja läänin tasolla tai sen yläpuolella rangaistaan ​​ensimmäisen kappaleen määräysten mukaisesti.


127 artikla Rangaistus elintarvikkeiden tuotanto- ja jalostuspajojen, elintarvikkeiden myyjien jne. Rangaistuksista on toteutettava maakunnan, autonomisen alueen ja kuntien laatimien erityistoimenpiteiden mukaisesti.


128 artikla Tämän lain määräykset, jos onnettomuusyksikkö ei käsittele tai ilmoita elintarviketurvallisuusonnettomuudesta, asiaankuuluvat toimivaltaiset viranomaiset korjataan vastaavien vastuidensa mukaisesti ja varoitetaan; yuan tai vähemmän; Jos se aiheuttaa vakavia seurauksia, lisenssi peruutetaan.


129 artikla Tämän lain määräysten vastaisesti yksi seuraavista olosuhteista rangaistaan ​​lakisääteisen tarkastus- ja karanteenin virastolla lain 124 artiklan määräysten mukaisesti:

(1) tarjoa vääriä materiaaleja, tuontielintarvikkeita, elintarvikkeiden lisäaineita ja elintarvikkeisiin liittyviä tuotteita, jotka eivät täytä kotimaassani olevia elintarviketurvallisuusstandardeja;

(2) Elintarvikkeet, joilla ei ole kansallisia elintarviketurvallisuusstandardeja, standardeja, joita ei ole toimitettu alamaailmaan ja jotka tarkistavat ne valtionneuvoston terveydenhuollon hallintoosasto tai tuovat uudet elintarvikelisäaineiden ja elintarvikkeiden tuottamat elintarvikkeiden tuottamat tuotteet, Ei turvallisuusarviointia;

(3) ruokia, jotka eivät ole noudattaneet tämän lain säännöksiä;

(4) Majoittajat kieltäytyvät edelleen muistamasta sen jälkeen, kun asianomaiset toimivaltaiset viranomaiset määräävät heidät muistamaan tuodut elintarvikkeet tämän lain määräysten mukaisesti.

Tämän lain määräysten vastaisesti, jos maahantuoja ei ole perustanut ja noudattanut elintarvike-, elintarvikealisäainetta ja myyntitietueita, ulkomaille tarkoitettuja viejiä tai tuotantoyrityksiä tarkistavat järjestelmiä, pääsyn tarkastus- ja karanteenitoimistot annetaan Tämän lain 126 artiklan määräykset.


130 artikla Tämän lain määräysten vastaisesti keskittyneiden kaupankäyntimarkkinoiden järjestäjät, vastaleaserin ja näyttelyistunnon järjestäjät sallivat elintarviketoimistot, jotka eivät ole saaneet lisenssiä lain mukaisesti, jotta markkinoille saatetaan ruokaa , tai jättämättä velvoitteita, kuten tarkastuksia ja raportteja, sekä läänin ihmisten ihmisten kansalaisia ​​hallituksen elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosasto, joka määräsi korjauksia, takavarikoi laittomia tuloja ja määräsi 50 000 yuanin sakon Yli 200 000 yuania;

Jos syötävät maatalouden tukkumarkkinat rikkovat tämän lain 64 artiklan määräyksiä, sillä on vastuu edellisen kappaleen määräysten mukaisesti.


131 artikla Tämän lain määräysten rikkominen online -elintarvikkeiden kolmannen osapuolen alustan tarjoaja ei ole rekisteröitynyt, tarkistaa online -ruokaoperaattorin luvan tai ei täytä velvoitteitaan, kuten raportit ja lopeta online -kaupankäynnin tarjoaminen . ;

Jos kuluttajat ostavat ruokaa kolmannen osapuolen online -elintarvikekaupan alustan kautta, heidän lailliset oikeutensa ja kiinnostuksensa ovat vaurioituneet, ja he voivat pyytää korvausta verkon elintarvikkeiden operaattorilta tai elintarviketuottajalta.Jos online -elintarvikekaupan kolmannen osapuolen alustan tarjoaja ei pysty tarjoamaan verkon elintarvikeoperaattorin oikeaa nimeä, osoitetta ja tehokkaita yhteystietoja, sen korvataan online -elintarvikkeen kolmannen osapuolen alustan tarjoaja .Kolmannen osapuolen online -ruokakaupan tarjoajan korvauksen jälkeen sillä on oikeus toipua verkon elintarvikkeiden operaattorilta tai elintarviketuottajalta.Online -ruokakauppojen kolmannen osapuolen alustan tarjoajat edistävät enemmän kuluttajien sitoumuksia, ja heidän sitoumuksensa tulisi toteuttaa.


132 artikla Jos tämän lain määräyksiä rikkovat, jos elintarvikkeiden varastointia, kuljetuksia ja lastaamista ja purkamista ei voida suorittaa tarvittaessa, kansanhallituksen elintarvike-, huumeiden valvonta- ja hallintoosastot läänin tasolla tai sen yläpuolella on korjattava mukaisesti Heidän vastuunsa, ja heitä varoitetaan sakkoja 10 000 yuania tai vähemmän;


133 artikla Tämän lain säännöksiä rikkovat, jos asiaankuuluvien osastojen, laitosten ja heidän henkilöstönsä asiaankuuluvat laitokset, laitokset ja henkilöstö suorittavat elintarviketurvallisuusvalvonnan ja tarkastuksen, onnettomuuksien tutkinnan, riskien seurannan ja riskinarvioinnin lain mukaisesti , asiaankuuluvat toimivaltaiset viranomaiset keskeytetään tuotannosta vastaavien vastuidensa mukaisesti, ja ne keskeytetään ja keskeytetään, ja ne lopetetaan, ja ne lopetetaan ja pidetään yli 50 000 yuania ja alle 50 000 yuan; Jos olosuhteet ovat vakavia, lupa peruutetaan;

Tämän lain määräysten vastaisesti, jos toimittaja murtaa vastatoimenpiteitä työsopimuksen tai muiden menetelmien kanssa, se on vastuussa asiaankuuluvien lakien mukaisesti.


134 artikla Elintarvikkeiden tuottajat ja operaattorit, jotka on määrätty keskeyttämään tuotanto ja keskeyttämään liiketoiminnan ja peruuttavat luvat tämän lain määräysten rikkomiseksi yhden vuoden kuluessa rikkoen tämän lain määräyksiä. Tuotanto ja keskeyttäminen, kunnes lisenssi peruutetaan.


135 artikla Elintarvikkeiden tuottajat ja operaattorit, jotka ovat peruutettuja lupia, heidän laillisia edustajiaan, suorasta vastuusta vastaavaa henkilöä, ja muita suoria vastuullisia henkilöitä ei sovelleta elintarviketuotanto- ja käyttölupiin viiden vuoden kuluessa rangaistuspäätöksestä tai harjoittaa Elintarvikkeiden tuotanto- ja johtamisen johtamistyöt, toimivat elintarviketuotannon ja yrityksen elintarviketurvallisuuden hallinnan henkilöstönä.

Ne, jotka on tuomittu enemmän kuin vankilaan elintarviketurvallisuusrikoksista

Jos elintarvikevalmistajien työnantajan työnantajat rikkovat kahta ensimmäistä säännöstä, peruutetaan kansanhallituksen elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja johtamisosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella.


136 artikla Elintarvikkeiden operaattorit ovat täyttäneet tässä laissa määrätyt velvoitteet. Heillä on riittävästi todisteita todistaakseen, että he eivät tiedä, että ostettu ruoka ei täytä elintarviketurvallisuusstandardeja ja voivat totuudenmukaisesti havainnollistaa sen ostolähdettä. täyttää elintarviketurvallisuusstandardit;


137 artikla Näiden lakien säännökset, tekniset laitokset ja tekniset henkilöstöt, jotka suorittavat elintarvikkeiden turvallisuuden riskien seurantaa ja riskinarviointia ovat myöntäneet, että heidän pätevyytensä peruuttavat harjoitustodistuksen.


138 artikla Tämän lain määräysten vastaisesti, jos elintarvikkeiden tarkastusvirastot ja elintarviketarkastajat antavat vääriä tarkastusraportteja, pätevyyden myöntävät toimivaltaiset viranomaiset tai instituutiot peruuttavat elintarviketarkastuslaitoksen pätevyydet, takavarikoitavat veloitetut tarkastuskustannukset ja oltava enemmän kuin viisi kertaa tarkastuskustannukset. potkut.

Tämän lain määräyksien vastaisesti elintarvikkeiden tarkastuslaitoksille karkotettu henkilöstö ei saa harjoittaa elintarvikkeiden tarkastustyötä kymmenen vuoden kuluessa päätöksenteon päätöksenteosta; Turvallisuusrikkomukset tai väärien tarkastusraporttien vuoksi.Jokaisen, joka palkkaa elintarviketarkastusviraston, ei saa harjoittaa elintarvikkeiden tarkastustyötä peruuttaa pätevyytensä tai laitoksensa peruuttaakseen elintarviketarkastusviraston tarkastuspätevyydet.

Jos elintarviketarkastusvirasto antaa väärän tarkastusraportin kuluttajien laillisten oikeuksien ja etujen vahingoittamiseksi, sillä on yhteinen vastuu elintarviketuotannon ja operaattoreiden kanssa.


139 artikla Tämän lain määräysten vastaisesti sertifiointivirasto antaa väärän sertifiointipäätöksen, jonka mukaan sertifiointi- ja tunnustusvalvonta- ja hallintaosasto takavarikoi vastaanotetun sertifiointimaksun ja alle kymmenen kertaa sertifiointimaksu on alle 10 000 yuania. Yläosat, jotka ovat alle 100 000 yuania; joilla on suorat vastuut.

Jos sertifiointivirasto antaa väärän sertifiointipäätöksen kuluttajien laillisten oikeuksien ja etujen vahingoittamiseksi, sillä on yhteinen vastuu elintarviketuotannon ja operaattoreiden kanssa.


Artikla 140 Tämän lain säännöksiä rikkoo mainosta, vääriä julkisuutta, pettää kuluttajia tai julkaista terveysruoan mainostoja, jotka eivät ole saaneet hyväksyntäasiakirjoja, mainosten sisältöä ja hyväksyntäasiakirjoja, rangaistaan ​​”mainoslain määräysten mukaisesti” mainoslaki Kiinan kansantasavallan ”.

Jos mainontaoperaattori ja kustantajan suunnittelu, tuottaa ja vapauttaa vääriä elintarvikkeita ja vahingoittaa kuluttajien laillisia oikeuksia ja etuja, heillä on yhteinen vastuu elintarvikkeiden valmistajien kanssa.

Sosiaaliset ryhmät tai muut organisaatiot, yksilöt ja yksilöt suosittelevat ruokaa väärien mainosten tai muun väärien propagandien kuluttajille kuluttajien laillisten oikeuksien ja etujen vahingoittamiseksi, on yhteinen vastuu elintarviketuotannon ja operaattoreiden kanssa.

Tämän lain säännöksiä, elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosastot, elintarviketoimistot ja elintarviketeollisuusyhdistykset suosittelevat ruokaa kuluttajille mainoksissa tai muissa muodoissa. .

Jos ruoka on väärin levitetty ja olosuhteet ovat vakavia, kansanhallituksen elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja johtamisosasto maakunnalla tai sen yläpuolella päättää keskeyttää ruoan myynnin ja ilmoittaa sen yhteiskunnalle; Myyty, kansanhallituksen elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja johtamisosasto läänin tasolla tai sen yläpuolella on takavarikoitu.


Artikla 141 Väärien elintarviketurvallisuustietojen laatimisen ja yleisen turvallisuuden hallinnan rikkomisen määräysten on rangaistava tämän lain määräykset, yleisen turvallisuuden elimet rangaistaan ​​lain mukaisesti.

Jos tiedotusvälineet valmistavat ja jakelevat vääriä elintarviketurvallisuustietoja, asiaankuuluvat viranomaiset rangaistaan ​​lain mukaan, ja vastaava henkilö ja muut suoraan vastuulliset henkilöt rangaistaan ​​niitä; Vaurioituu siviilioikeudellista vastuuta, kuten vaikutusvallan, maineen palauttaminen, korvausmenetykset ja anteeksipyyntö.


Artikla 142 Jos tämän lain määräykset rikkovat, jos läänin tasolla tai sen yläpuolella olevilla paikallisilla kansanhallituksilla on yksi seuraavista toimista, vastaava henkilö rangaistaan ​​heitä ja muut suorat vastuulliset henkilöt; Alennus tai irtisanominen on annettava.

(1) Elintarviketurvallisuusonnettomuuksissa, jotka tapahtuvat tällä hallinnollisella alueella, he eivät järjestä ja koordinoida asiaankuuluvia osastoja suorittamaan tehokas hävitys ajoissa, aiheuttaen haitallisia vaikutuksia tai tappioita;

(2) alueellisissa elintarviketurvallisuuskysymyksissä, joihin sisältyy useita linkkejä tällä hallinnollisella alueella, ei järjestetä korjausta ajassa aiheuttaen haittavaikutuksia tai tappioita;

(3) piilottaa, valehtelee ja raportoi elintarviketurvallisuusonnettomuuksia;

(4) Tällä hallintoalueella tapahtuu erityisiä suuria elintarviketurvallisuusonnettomuuksia tai suuria elintarviketurvallisuusonnettomuuksia tapahtuu jatkuvasti.


Artikla 143 Jos tämän lain määräykset rikkovat, jos läänin tason paikallisilla kansanhallituksilla on yksi seuraavista toimista, he varoittavat, muistettavat tai muistettavat suoran rangaistuksen välittömille vastuullisille henkilöille ja muille suorille vastuullisille henkilöille; aiheuttaa vakavia seurauksia, alenemista tai irtisanomista annetaan:

(1) Elintarviketurvallisuusvalvonnan ja asiaankuuluvien osastojen hallinnan velvollisuuksia ei määritetä, eikä koko elintarviketurvallisuus- ja hallintamekanismia ole vahvistettu ja paranneta työmekanismia ja tiedon jakamismekanismia.

(2) Hallintoalueen elintarviketurvallisuusonnettomuuksien hätäsuunnitelma ei laadittava hätäsuunnitelmaa hallinnollisella alueella tai onnettomuuksien hävittämiskomentovirastolla ja hätäsuunnitelma aloitettiin sen jälkeen, kun elintarviketurvallisuusonnettomuuksia ei ole tehty välittömästi.


Artikla 144 Tämän lain määräysten vastaisesti, jos on olemassa yksi seuraavista toimista, kuten elintarvikkeiden ja huumeiden valvonnasta ja hallinnosta, terveyshallinnosta, maataloushallinnosta jne., Vastuulliselle henkilölle ja muulle suoraan vastuulliselle henkilöstölle annetaan suuri juttu. , Antaa alennus tai irtisanominen;

(1) elintarvikkeiden turvallisuusonnettomuuksien piilottaminen, valehtelu ja raportointi;

(2) elintarviketurvallisuusonnettomuuksien tutkimuksen laiminlyönti ja käsittelemättä määräysten mukaisesti tai käsittelemättä elintarviketurvallisuusonnettomuuksia koskevia raportteja ajoissa, mikä aiheuttaa onnettomuuden laajentumisen tai leviämisen;

(3) Elintarviketurvallisuusriskien arvioinnin jälkeen ruoan, elintarvikkeiden lisäaineiden ja elintarvikkeisiin liittyvien tuotteiden vaarallisia johtopäätöksiä ei voida ottaa ajassa.

(4) lupa hakijoille, jotka eivät täytä vaatimuksia tai laillisen viranomaisen luvan ulkopuolella;

(5) Älä suorita elintarviketurvallisuusvalvonnan ja johtamisen tehtäviä, mikä johtaa elintarviketurvallisuusonnettomuuksiin.


145 artikla Tämän lain, elintarvikkeiden ja huumeiden valvonnan ja hallinnan, terveyshallinnon, maataloushallinnon ja muiden kansanhallitusten osastojen määräysten rikkoen läänin tason tai sen yläpuolella on yksi seuraavista toimista, aiheuttaen huonoja seurauksia, ja varoitetaan, kirjataan tai kirjataan Muista johtajat ja muut vastuulliset vastuulliset henkilöt ja muut vastuulliset henkilöt. Jos olet ylipainoinen;

(1) Saatuaan tietää elintarviketurvallisuustiedoista, jätä ilmoittamatta ylemmille viranomaisille ja ihmisten hallituksille samalla tasolla määräysten mukaisesti tai ilmoittamatta toisilleen määräysten mukaisesti;

(2) Elintarviketurvallisuustietoja ei julkaista määräysten mukaisesti;

(3) Älä täytä oikeudellisia velvollisuuksia, älä tee yhteistyötä elintarviketurvallisuusrikkomusten tutkimuksen ja rankaisemisen kanssa tai väärinkäytä heidän valtuuksiaan, laiminlyövät heidän velvollisuutensa ja niillä petokset.


Artikla 146 Elintarviketurvallisuusvalvonnan ja hallinnan tehtävien suorittamisessa elintarvikkeiden ja huumeiden valvonta- ja hallintoosastojen on toteutettava lainvalvontatoimenpiteet, kuten tarkastus ja pakolliset tarkastukset ja pakolliset lait, jotka aiheuttavat tappioita valmistajille.


Artikla 147 Tämän lain määräyksiä ja aiheuttaen henkilökohtaista, omaisuutta tai muita vahinkoja, se on vastuussa korvauksesta lain mukaisesti.Kun valmistajan omaisuus ei ole riittävä siviilioikeudellisen korvauksen vastuulle samanaikaisesti ja maksamaan sakko tai sakko, siviilioikeuteen maksetaan ensin.


Artikla 148 Jos kuluttajia vahingoittaa elintarvikkeita, jotka eivät täytä elintarviketurvallisuusstandardeja, he voivat pyytää operaattorille korvausta tappioiden korvaamiseksi tai he voivat myös pyytää tuottajia korvaamaan tappiot.Valmistajan, joka saa tarvittavat kuluttajakorvaukset, on ensimmäinen vastuullinen järjestelmä, maksaa ensin, ja sitä ei voida ajaa; Operaattorin vastuulla, tuottajan korvauskorvaus myöhemmin, hänellä on oikeus toipua operaattorilta.

Elintarviketurvallisuusstandardeja, jotka eivät täytä elintarviketurvallisuusstandardeja, ei täytä elintarviketurvallisuusstandardeja, jotka eivät täytä tappioiden korvaamista, kuluttajat voivat myös kysyä tuottajia tai operaattoreita. on alle 1000 yuania, joka on 1000 yuania.Ruoan tarroissa ja käsikirjoissa on kuitenkin puutteita, jotka eivät vaikuta elintarviketurvallisuuteen eivätkä johda harhaan kuluttajia.


Artikla 149 Tämän lain määräyksiä ja muodostaa rikoksen rikosten rikosoikeudellista vastuuta tutkitaan lain mukaisesti.


Luku 10 Liite


Artikkeli 100 Seuraavien sanojen merkitys tässä laissa:

Ruoka viittaa kaikenlaisiin valmiisiin tuotteisiin ja raaka -aineisiin, joita ihmiset voivat syödä tai juoda, samoin kuin esineitä, jotka ovat sekä ruokia että kiinalaisia ​​lääkkeitä perinteiden mukaan, mutta lukuun ottamatta esineitä hoitoa varten.

Elintarviketurvallisuus viittaa ei -toksiseen ja vaarattomaan ruokaan, joka täyttää ravitsemukselliset vaatimukset, joita tulisi olla, eivätkä aiheuta akuuttia, subakuuttia tai kroonista haittaa ihmisten terveydelle.

Pre -pakattu ruoka tarkoittaa ruokia, jotka on kvantitatiivisesti pakattu tai valmistettu pakkausmateriaaleihin ja astioihin.

Elintarvikkeiden lisäaineet viittaavat keinotekoiseen synteesiin tai luonnollisiin aineisiin elintarvikkeissa ruoan laadun ja värin, aromin, maun ja säilyttämis-, tuoreuden ja prosessointitekniikan tarpeiden parantamiseksi, mukaan lukien ravitsemusvahvikkeet.

Ruokaan käytetyt pakatut materiaalit ja astiat viittaavat paperiin, bambu-, puu-, metalli-, metalli-, emali-, keramiikka-, muovi-, kumi-, luonnollisiin kuituihin, kemiallisiin kuituihin, lasiin ja muihin tuotteisiin pakkaamiseen, kukkiviin ruokia tai elintarvikkeiden lisäaineiden päällysteitä.

Elintarvikkeiden tuotanto- ja käyttötyökalut ja -laitteet viittaavat koneisiin, putkistoihin, teleportaatiovyöihin, astioihin, astioihin, ruokia tai elintarvikelisäaineiden astioihin jne.

Ruokaan käytetty pesuaine ja desinfiointi viittaavat aineisiin, joita käytetään suoraan ruoan, astioiden, juomien ja työkalujen, laitteiden tai elintarvikepakkausmateriaalien ja astioiden pesemiseen tai desinfiointiin tai desinfiointiin, jotka ovat suoraan alttiina ruoalle.

Ruoan säilyvyys viittaa elintarvikkeiden aikarajaan laadun ylläpitämiseksi ilmoitetuissa säilytysolosuhteissa.

Ruokapohjaiset sairaudet viittaavat sairauksiin, kuten tarttuvaan ja myrkyllisyyteen, jonka aiheuttavat ruuan patogeenisen tekijän ihmiskehoon, mukaan lukien ruokamyrkytys.

Elintarviketurvallisuusonnettomuudet viittaavat onnettomuuksiin, jotka ovat peräisin ruoasta, elintarvikkeiden pilaantumisesta jne., Jotka aiheuttavat ruoan, joka on haitallista tai haitallista ihmisten terveydelle.


151 artikla Jos geneettisesti muunnettujen elintarvikkeiden ja suolan elintarviketurvallisuushallinta ei tarjoa määräyksiä, sovelletaan muita lakeja ja hallinnollisia määräyksiä.


152 artikla Valtionneuvoston elintarvike- ja huumeiden valvonta- ja hallintoosasto on laatimassa rautatie- ja siviili -ilmailuoperaatioiden elintarviketurvallisuuden hallinta valtion neuvoston asianomaisten osastojen mukaisesti tämän lain mukaisesti.

Valtionneuvoston elintarvike- ja lääkevirasto on laadittava terveysruokia koskevat erityiset hallintotoimenpiteet tämän lain mukaisesti.

Elintarviketurvallisuus- ja hallintoosasto on laadittava elintarvikkeisiin liittyvän tuotteen tuotantotoimenpiteiden erityishallintatoimenpiteisiin tämän lain mukaisesti.

Ruoan valvonta ja hallinta raja -satamassa on pantava täytäntöön tämän lain määräysten ja asiaankuuluvien lakien ja hallinnollisten määräysten mukaisesti.

Elintarviketurvallisuuden hallintatoimenpiteet erityisruokia ja itsehoitoruokia on muotoiltu tämän lain mukaisesti.


153 artikla Todellisten tarpeiden mukaan valtionneuvosto voi mukauttaa elintarviketurvallisuus- ja hallintajärjestelmää.


154 artikla Tämä laki pannaan täytäntöön 1. lokakuuta 2015.


MLS Football Jersey