MLS Football Jersey

Luka Doncic: eurooppalaisesta tähdestä NBA-supertähdeksi

Luka Doncic: eurooppalaisesta tähdestä NBA-supertähdeksi

Vuonna 2018 NBA:han tultuaan Luka Doncicista on tullut erinomainen koripalloilija, joka on vastannut hypeä, jonka vuoksi monet kykyjenetsijät odottivat Doncicilta paljon, sillä ”Eurobra”-merkki teki heidät varovaisiksi Doncicin suhteen. Näistä epäilyistä huolimatta Doncicin erinomainen lahjakkuus on tehnyt hänestä Dallas Mavericksin tähden ja runkopelaajan.

Mavericksin omistaja Mark Cuban puhui hiljattain päätöksestään vaihtaa Luka Matt Barnesin ja Steven Jacksonin haastattelussa All The Smoke -ohjelmassa. Cuban kertoi kauppaneuvotteluista, jotka johtivat siihen, että Mavericks sai Doncicin, ja korosti molemminpuolista hyötyä molemmille joukkueille.

Hawks hankki Doncicin alun perin kolmannen kierroksen varauksella ja kauppasi hänet myöhemmin Mavsiin viidennen kierroksen varauksella Trae Youngia ja tulevaa ensimmäisen kierroksen varausta vastaan. Kauppa osoittautui molemmille joukkueille voitoksi, sillä sekä Doncicista että Youngista tuli tähtipelaajia.

Luka Doncic: eurooppalaisesta tähdestä NBA-supertähdeksi

Trae Youngin vaikutus Hawksissa näkyy hänen vaikuttavissa lukemissaan: hän teki viime kaudella keskimäärin 26,2 pistettä ja 10,2 syöttöä ottelua kohden heittäen 45 prosenttia kentältä. Hänen johdollaan Hawks pääsi NBA-divisioonan finaaleihin 2021, mutta hävisi lopulta lopulliselle mestarille Milwaukee Bucksille.

Luka Doncicin pudotuspelisuoritus oli yhtä vaikuttava. Vuoden 2019 pudotuspelidebyytissään Clippersiä vastaan hän heitti ennätykselliset 42 pistettä. Vaikka Doncic ja Mavericks hävisivät sarjassa kuusi ottelua, he kostivat tappionsa seuraavana vuonna etenemällä divisioonan pudotuspeleihin ennen kuin hävisivät lopulliselle mestarille Golden State Warriorsille.

Sekä Doncic että Young ylittivät odotukset ja nousivat merkittäviksi omilla draft-tasoillaan. Heidän hämmästyttävä kehityksensä herättää kysymyksen siitä, voiko Doncic voittaa MVP-palkinnon tai johtaa Mavericksin NBA-mestaruuteen tällä kaudella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MLS Football Jersey