MLS Football Jersey

Beatrice Rigoni: Italian velho, Englannin fanien odotukset

Beatrice Rigoni: Italian velho, Englannin fanien odotukset

Rugby on joukkuelaji, mutta jotkut pelaajat ovat tarpeeksi hyviä yksilöinä, jotta ihmiset ostavat lippuja heidän puolestaan. Italialainen Beatrice Rigoni kuuluu epäilemättä tähän kategoriaan. Hän siirtyi kesällä Sale Sharksin joukkueeseen, ja englantilaiset fanit pääsevät näkemään hänet läheltä Allianz Premiershipin naisten rugbyliigassa.

Rigoni, joka pystyy pelaamaan fly-halfina tai sisäsentterinä, on ollut Italian naisjoukkueen tukipilari lähes vuosikymmenen ajan. Hän debytoi maajoukkueessa vuonna 2014 teini-ikäisenä.

Rigonilla on monia loistavia taitoja kentällä. Aina kun hän saa pallon, hän antaa upeita vapaita syöttöjä ja purkuja, jotka hukuttavat puolustajat.

Nyt, 28-vuotiaana, Rigoni on päättänyt astua ulos mukavuusalueeltaan ja liittyä Sara Tounesin seuraan Heywood Roadilla, jossa hän pelaa Katy Daley-McLeanin ja Rachael Taylorin alaisuudessa.

Rigoni selittää, miksi hän teki tämän päätöksen: ”Olen miettinyt tätä pitkään. Olen miettinyt tätä ajatusta jo pitkään, mutta ajoitus ei ole ollut oikea. Toisin kuin kentällä, en ota päätöksiä elämässä kevyesti. Minulla on omat tapani ja mukavuusalueeni.

”Mutta tänä kesänä minusta tuntui, että oli aika astua ulos asemastani seurassa ja elämässä. Haluan haastaa itseni täysin erilaisessa ympäristössä. Aloitan puhtaalta pöydältä. Haluan nähdä, mihin pystyn urheilijana ja ihmisenä. Saa nähdä!”

Ne, jotka odottavat näkevänsä Rigonin hienon esityksen kentällä, joutuvat odottamaan WXV:n (World Rugbyn uusi kansainvälinen turnaus) loppuun asti. Turnauksen tavoitteena on mullistaa naisten rugbyn maailmanlaajuinen maisema.

Italia sijoittui kakkostasolle Skotlannin, Samoan, USA:n, Japanin ja isäntämaa Etelä-Afrikan rinnalle ja voitti kaksi jälkimmäistä joukkuetta.

Rigoni on edelleen keskeisessä roolissa vaikuttavilla ja taidokkailla esityksillään hyökkäyspäässä.

Beatrice Rigoni: Italian velho, Englannin fanien odotukset

Vaikka suurin osa ihmisistä on kuitenkin tietoinen hänen loistavista suorituksistaan WXV:ssä, Rigoni selittää, että suurin osa hänen energiastaan kentällä keskittyy hillitsemään kuritonta puoltaan.

Kun menen kentälle, minulla on tapana pelata niin kuin minusta tuntuu, se on enemmänkin vaisto kuin tietty pelisuunnitelma, hän sanoo. Joskus se toimii, joskus ei. Kun se toimii, se näyttää kauniilta, kun ei, se ei näytä niin kauniilta. Haasteena on varmistaa, että se, mitä tapahtuu, toimii. Minun on löydettävä tasapaino näiden kahden välillä. Joskus ottamani riskit eivät kannata, joten minun on pyrittävä löytämään oikeat vastaukset.

”Usein sanon itselleni, etten saa yrittää. Niin se vain on. Onneksi ympärilläni on tyttöjä, jotka auttavat minua, ja joskus se tuntuu helpolta, mutta se johtuu siitä, että joskus teen virheitä ja joukkue korvaa virheeni. Olen siis ansainnut kaiken kehun, jonka saan tytöiltä.”

Rigonin tulo lisää epäilemättä naisten rugbyliigan jännitystä Englannissa. Italialaisnaisen yksilötaidot ja pelityyli houkuttelevat varmasti lisää faneja pelin pariin. Jäämme odottamaan ja katsomaan, miten hän suoriutuu uudella kaudella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MLS Football Jersey