MLS Football Jersey

Eric Frenzel innostaa valmentajana – DSV:n yhdistetyn urheilijat Geiger ja Schmid innostuivat entisistä joukkuetovereistaan

Eric Frenzel innostaa valmentajana – DSV:n yhdistetyn urheilijat Geiger ja Schmid innostuivat entisistä joukkuetovereistaan

Eric Frenzelillä on ollut ratkaiseva vaikutus pohjoismaiseen yhdistelmään kuin kenelläkään muulla. Keväästä lähtien 18-kertainen MM-mitalisti on toiminut pohjoismaisen yhdistetyn päälajivalmentajana. ”Toistaiseksi voin raportoida oikeastaan vain positiivisia asioita”, Frenzel ilmaisi Eurosportin yksinoikeushaastattelussa keskiviikkona DSV-yhdistetyn aikana. Myös hänen entiset joukkuetoverinsa ovat tyytyväisiä uuden valmentajansa toimintaan.

”Hänen kanssaan on megahauskaa”, sanoi maailmancup-voittaja Julian Schmid talven yhdistämistapahtumassa Münchenissä.

”Koin Ericin urheilijana hänen viimeisinä vuosinaan ja nuorena urheilijana yritin aina saada häneltä paljon panosta, joten minulle oli super, että hän liukui suoraan valmennusperspektiiviin”, myönsi Oberstdorfin urheilija.

Eric Frenzel lopetti aktiiviuransa yhdistetyn urheilijana maaliskuussa. Hermann Weinbuchin lähdön jälkeen 34-vuotias liittyi Heinz Kuttinin ja Kai Brachtin ympärille muodostuneeseen kolmihenkiseen valmennustiimiin päälajivalmentajana. Frenzelille ei ollut hengähdystaukoa.

”Tietysti se on usein vähän toiveajattelua, että sanotaan, että ’okei, sinulla on vielä yksi vuosi aikaa tarkistaa vähän kaikkea’.” Näin hän sanoi. Mutta olin myös tietoinen siitä, että tämä tilanne, sellaisena kuin se nyt on, ei tule niin nopeasti takaisin.”

FRENZEL TUO UUTTA PANOSTA JOUKKUEESEEN

Saksalainen ei siis ”ole vihainen” roolien sujuvasta vaihtumisesta. Hän tuntee olonsa ”erittäin mukavaksi” ja ”saapuneeksi”. Pojat ovat ottaneet hänet hyvin vastaan.

Eric Frenzel innostaa valmentajana – DSV:n yhdistetyn urheilijat Geiger ja Schmid innostuivat entisistä joukkuetovereistaan

Olympiavoittaja Vinzenz Geiger myönsi Eurosportin haastattelussa, että hän oli kuvitellut Frenzelin muutoksen joukkuetoverista valmentajaksi olevan jokseenkin vierasta: ”Ajattelin, että se olisi outoa, mutta jotenkin ei ole muuttunut niin paljon. Meillä oli ennenkin hyvä ja kunnioittava suhde, ja niin on edelleen.”

Frenzel tuo joukkueeseen paljon uutta panosta. Erityisesti kommunikointi urheilijoiden ja valmennustiimin välillä on parantunut, Schmid sanoo. Se oli tärkeä huolenaihe miesten joukkueessa.

Tuleva MM-kausi alkaa 24. marraskuuta Suomen Rukalla. Vinzenz Geiger ja Julian Schmid ovat päättäneet osallistua jälleen kilpailuun ja haastaa Norjan Jarl Magnus Riiberin. Frenzel puolestaan odottaa innolla ensimmäisiä maailmancupin kilpailujaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MLS Football Jersey