"Herrasmies tuntee" Fudan University Embain ihmiskunnan yrityshenkilöt "henkilöt" -kanava kutsuttu akateemikko Zhao Dongyuan jakamaan tieteellisen hengen

"Herrasmies tuntee" Fudan University Embain ihmiskunnan yrityshenkilöt "henkilöt" -kanava kutsuttu akateemikko Zhao Dongyuan jakamaan tieteellisen hengen

Vuoden 2022 alussa ”herrasmies tietää” Fudanin yliopiston EMBA -humanistiset ja yritysluentohalli on omistettu sille. Fudanin yliopiston edistyneiden materiaalien toimisto keskittyy tieteen tieteen henkeen ja odotetaan tulevaisuuden trendiä.

Olemme monimutkaisessa ja vaihdettavassa ja epävarmassa ympäristössä ennennäkemättömiä mahdollisuuksia ja haasteita; vain luottamalla tieteelliseen innovaatioon, voiko Kiinan valmistusteollisuus saavuttaa autonomian ja päivityksen, todellisen modernisoinnin ja edistää edistyneempää maailmaa. parempi elämä.

Zhao Dongyuan

Kiinan tiedeakatemian akateemikko, Fudanin yliopiston puoluekomitean pysyvän komitean jäsen, kemian ja materiaalikoulun dekaani, koulun akateemisen komitean puheenjohtaja, kansainvälisen rakennemateriaaliliiton puheenjohtaja, akateemikko akateemikko Maailman tiedeakatemia (TWAS), Yangtse -joen professori, kansallinen erinomainen nuorisorahasto, kansallinen erinomainen nuorisorahasto, osavaltion kansallinen päätutkija viestinnän materiaalien luonnontieteellisen säätiön rahaston rahaston rahastossa.Professori ”Haoqing”, Fudanin yliopisto, Fudan Universityn akateemisen komitean johtaja, kansainvälisen rakenteen materiaaliliiton puheenjohtaja

Puhdas ”tiede” ei ole tuottavia voimia, ”tiedetekniikka” on tuottavuus

Kiinassa ”Science” on vieras sana.Kang Yowein pidettiin maassa varhaisimpana ihmisinä, jotka käyttävät tätä käsitettä japanilaisilta.

Itse asiassa termi ”tiede” on esiintynyt muinaisessa kiinalaisessa kirjallisuudessa.Se, mikä on lähempänä ”tieteen” käsitettä muinaisina aikoina, on ”tieto tietää”.Uuden kulttuuriliikkeen aikana ihmiset käyttivät ”Mr. Sai” syyttää tiedettä.

Mikä on tiede?Jotkut ihmiset sanovat, että tutkijat ovat uraa;Tiede on tietoa, totuutta, ei yleistä tietoa, vaan teoreettista ja systemaattista tietoa.Luonnon ja sosiaalisten lakien ymmärtäminen on tiedettä.

Sanomme usein ”tiede ja tekniikka”. Itse asiassa tiede ja tekniikka on erotettava.

”Tieteellä” on kolme pääominaisuutta:

1,Löydä laki

Tämä laki sisältää tietysti sosiaalisia lakeja, mukaan lukien luonnolliset lait.

2,Tieteen hengellä on oltava kolme näkökohtaa

1) Kysymykset: Muista kysyä miksi, ei ole miksi teoriaa ei ole tiedettä.

2) Riippumattomuus: Tiedeinstituutin löytämät lait ovat ”riippumattomia” tutkijoilla ja tutkimusmenetelmissä ja tutkimusmenetelmissä; meillä on vain tieteellinen arvo riippumattomalla tieteellisellä tutkimuksella.Tieteellisillä tutkijoilla on oltava riippumattomia ideoita, ja myös tieteellinen tutkimustyö on itsenäinen.

3) Ainutlaatuisuus: Riippumatta siitä, kuka opiskelee, havaitut lait ovat objektiivisia, ja tieteen laki on ainutlaatuinen.

3,Tieteen on oltava loogista, kvantitatiivista ja empiiristä

Ei ole matematiikkaa, joten matematiikka on ylittänyt luonnontieteen. Miksi matematiikan varhaisin Nobel -palkinto ei ole tärkeää.

Näiden lisäksi tieteessä on neljä pääominaisuutta:

Sille on ominaista objektiivisuus, ja sen on noudatettava todellista ja objektiivista tietoa;

Se on varmistettava, joten meidän on käytettävä tieteellisiä kokeita ja tieteellisiä tutkimusmenetelmiä sen todentamiseksi;

Tieteellisen tiedon on oltava systemaattinen, täydellinen, kuten sellainen tiede, jolla on oma teoreettinen järjestelmä.

Tiede on kehitetty, ja sen on oltava kehitys.

Siksi tutkijat lisäävät ja kehittyvät edelleen, niin että tiede etenee edelleen.Tiede itsessään ei ole tarkoituksenmukaista.Ehkä on hyödytöntä tarkastella tällä hetkellä.

Englanninkielinen tekniikka on tekniikka, latinalainen tekniikka viittaa kudontaprosessiin.Teknologia on keino ja menetelmä luonnon muuttamiseen. Se on tiedon muuttamisprosessi.Tieteen tekniikka on tuottavia voimia, tiedettä ja tekniikkaa tulisi erottaa kokonaan.

Tiede ja filosofia, homologinen ja erilainen virtaus

Ennen modernin tieteen syntymää, tiede ja filosofia olivat yksi.Mikä on filosofia?On todella vaikea antaa määritelmää. En sano, että tiede on hämmentynyt.Mutta voit ensin sanoa, mikä ei ole filosofia.Filosofia ei ole uskonto, mutta filosofia antaa ihmisille uskoa;Siksi filosofia on erittäin monimutkainen ongelma, mukaan lukien teoreettinen järjestelmä, mukaan lukien maailman perustavanlaatuiset ja perimmäiset lait, ja lopulliset ongelmat vaativat ihmisiä ajattelemaan.

Russell on antanut tällaisen määritelmän: ”Filosofia on jotain teologian ja näkyvän välillä. , ei tietoa, ei tietoa, menetelmä todistaa teologian ja filosofian välillä.Kreikkalainen filosofi Taylor hienostuneen tiedettä ja filosofiaa teologiasta jo 6. vuosisadan jKr.Kun hän näki kosteuden, hän ehdotti, että vesi on ajatus perustaa kaiken.

Platon -aikakaudella muinainen tiede ja filosofia kehitettiin vähitellen. Ihmiset ovat löytäneet paljon luonnollisia lakeja, mukaan lukien kolme kolmion kulmaa, mikä on yhtä suuri kuin 180 astetta. Ihmisten tahto, joten hän ehdotti metafysiikkaa;Vaikka monet Aristoteleen ehdottamat tieteelliset ideat ovat vääriä nykyaikaisessa tieteessä, uskomme edelleen, että hän on muinaisen tieteen isä ja hän todella esitti aineellisen koostumuksen ja aineellisen liikkeen lakeja.Hänen ajatuksensa olivat täysin erilaisia ​​kuin Platon. Hän sanoi: ”Rakastan opettajani, mutta rakastan totuutta enemmän.

Keskiajan pimeän iän jälkeen Galileon ja muiden väsymättömät ponnistelut ja tieteen todisteet jatkoivat kehitystä.Newtonin mekaniikkajärjestelmän perustaminen merkitsi 1700 -luvulla nykyaikaisen länsimaisen tieteen todellista muodostumista.Sen on oltava empiirinen, epävarma ja ainutlaatuinen, ja se on todellinen tiede.Teologia on ehdottomasti lännen korkein.

Miksi Kiinalla on tekniikkaa ilman tiedettä?

Se on täysin erilainen Kiinassa ja lännessä.Kiina voi olla itsevarainen suljetussa viljelyympäristössä, joten olemme aina tukahduttaneet liiketoimintaa; Se on uudelleenorganisoidun liiketoiminnan kulttuuri.Länsimaiset, kuten seikkailu, vapaus, tasa -arvo ja sopimushenki;Yhdessä itäisen ja länsimaisen kulttuurin kanssa länsimainen taide on täysin tieteellinen. kerrostaminen on erittäin hyvä, ja voit jatkaa kohtausta.Tällainen mielikuvitus on täysin virtuaalinen, ilman realistista prosessia, ja kiinalaiset syntyvät taiteilijoiden kanssa.

Puhumme ihmisen kyvyistä, ja Qinqin kalligrafia ja kalligrafia on ohi;Tieteen opiskelijoilla ei ole ”kykyjä” tai heillä on tietoa ja kulttuuria.Siksi Kiinassa se on enemmän kuin teknologiatutkimus. Neljä suurta keksintöä ovat täysin tekniikkaa.Kiinan tieteellisen sivilisaation tieteellisen historian asiantuntija Li Joseph sanoi, että kiinalaisten silmissä on luonnollisesti, että järjestystä ei ole, mutta rationaalinen henkilö ei aseta tätä järjestystä.Siksi kiinalaiset älymystöt ovat enemmän huolissaan ihmisistä.

Varhaisin kattava tieteellinen ja teknologinen työ Kiinassa on ”Tiantong Kaifu” vuonna 1637, kemia, maatalous, metallurgia, paperinvalmistus jne. Kuparinjalostustekniikkamme on 700 vuotta aikaisemmin kuin Eurooppa, mutta se tallentaa täydellisen menetelmän, mutta se on kirjattu Mutta se on tallentanut täydellisen menetelmän, mutta sillä on täydellinen menetelmä, mutta se on tallennettu, mutta sillä on täydellinen menetelmä, mutta sillä on täydellinen menetelmä, mutta sillä on täydellinen menetelmä, mutta sillä on täydellinen menetelmä, mutta se on tallennettu. Kukaan ei tiedä miksi tämä kupari voidaan tehdä, ja kukaan ei harjoita miksi.Siksi kiinalainen kansa voi olla lahjakas kyky, mutta ei ole tutkijaa. ”Kun rationaaliset siivet ovat sidoksissa sovellettuun johtoon, se ei koskaan lentä.”Kaikkia löytömme voidaan soveltaa heti, eikä enää kysy miksi.

”Tiantong Kaifu”

Kiinan tiede ja tekniikka ovat kehittyneet näin, ja länsi on edistynyt nopeasti keskiajalta renessanssiin, tieteelliseen vallankumoukseen ja teollisuusvallankumoukseen.Kiina johti 1. vuosisadalta 1500 -luvulle 1400 vuotta, ja länsi ylitti noin 1500 tekniikkaa kokonaan.Moderni Timesta lähtien tiede on jatkanut Kiinan pääsyä lännestä, ja 40 vuoden uudistuksen ja avaaminen on Kiinan todellisen tieteellisen tutkimuksen kevät.

Olen harjoittanut materiaaleja. Vuotta lännessä verrattuna tutkimukseen, perustutkimuksemme alkoi hyvin myöhässä, ja ymmärryksemme ”tieteen” merkityksestä on edelleen erittäin matala; maani.

Luonnontieteellinen tiede käyttää näitä lauseiden ajattelua paljastaakseen tietojärjestelmän luonnontieteen luonteeltaan.Kaikesta kiireellisestä työstä ei ole apua tieteen kehittämiselle.Mikä on puhdas perustutkimus?Ei ole käytännöllistä tarkoitusta, ts. Se mitä sanoit aikaisemmin, näyttää siltä, ​​ettei ole hyödyllistä tieteellistä lakia.Puhtaat perustutkimukset eivät harjoita taloudellisia ja sosiaalisia etuja.

Tieteen syntymäpäivästä lähtien tutkijoilla on ammatillinen vastuu, sosiaalinen vastuu ja inhimillinen vastuu.Useimmat ihmiset sanovat, että suuri tiedemies on tehnyt viisautta.

Innovaatio on tieteellisen perustutkimuksen ikuinen teema

Tieteen tarkoituksena on löytää luonnon lakeja, joten miten osallistua tieteelliseen tutkimukseen?Tieteellinen tutkimus on innovaatiota. Sinun on löydettävä uusia lakeja, uusia käsitteitä ja ehdotettava uusia käsitteitä ja uusia lakeja.Joten innovaatio on tieteellisen perustutkimuksen ikuinen teema.Jos sinulla on innovaatioita, sinulla on oltava innovatiivinen ajattelu, innovatiivinen mielikuvitus ja luovuus.Luottaen luottamukseen, rohkeuteen, rohkeuteen ja voimakkaaseen, istu kylmään penkkiin tehdäkseen sellaisia ​​asioita.Akateemikko Pu Muming Shanghain neurologisen biologisen instituutin on ehdottanut, että tieteellistä tutkimusta osallistuvat ihmiset voidaan jakaa kolmeen luokkaan:

1. Tutkijat, jotka uskallavat kävellä tietä aikaisemmin, eivät ole koskaan kävelleet, eivätkä ole koskaan kävelleet.

2. Oppaasta on tutkittu, mutta kukaan muu ei tiedä.

3. Useimmat ihmiset ovat turisteja.

Nyt puolustamme tutkijoita. Ei innovaatioita.

Monet meistä ovat nyt oppaita, ja olen myös opas.Opiskelin kemiaa. Olin yliopisto vuonna 1980. Vaikka kiinalaiset ja politiikka epäonnistuivat, ”vahvat” tiedepisteet pääsivät Jilinin yliopiston kemian laitokselle.Tykkään tehdä huokoisia materiaaleja eniten.Kaikki tuntevat mikro- ja makroa, ja myös välittäjä on mikro ja makro.Jiekou on keskellä 2-50 nm: n reikiä.Miksi harjoitat tätä asiaa?Sen pinta -ala on erittäin suuri ja kaksi grammaa on suurempi kuin jalkapallokenttä.Aikaisemmin tein joitain epäorgaanisia yhdisteitä ja halusin valmistaa orgaanisia polymeerimateriaaleja, kuten johtavia polymeerejä, BioPopotomyne -hiilimateriaaleja, timantteja jne. Energialla ja katalyysillä on erittäin hyvät sovellukset.Tämä prosessi on liian vaikeaa. , yksinkertaista monimutkaisia ​​kysymyksiä.Loppujen lopuksi teimme systemaattisen synteesimenetelmän.Tutkimusryhmämme julkaisi yli 200 asiaa tämän aiheen ympärillä, ja maailma julkaisee menetelmämme 30 000 artikkelia.Sen lisäksi, että se voidaan tehdä teoriassa, myös tuotamme suurta askelta.Jotkut luomistani materiaaleista on nimetty Fudan University FDU: n mukaan.

Hiilen neutraalisuus, anna uusiutuvan energian kehitys ja puhdas öljykävely pois

Tässä on joidenkin mediamateriaalien soveltaminen energiassa.Energia on voimanlähde koko yhteiskunnan kehitykselle. Tällä hetkellä Kiina vaatii hiilihuipun vuonna 2030. Se saavuttaa hiilen neutraalisuuden vuonna 2060 ja paine on erittäin korkea.Kun tarkastellaan maailman energian rakennetta, 80%tulee maakaasusta, öljystä, hiilestä ja muista fossiilisten energialähteistä, ja uusiutuvan energian osuus on erittäin pieni.Jotkut ihmiset ovat ehdottaneet, että fossiilinen energia on rajoitettu resurssi.Ei, epäorgaaniset yhdisteet muuttivat sen korkeissa lämpötiloissa.Maan alla on kalsiumkarbonaattimarmoria, ja hiilen ja veden yhdistelmästä on tullut hiilivety, joten lopullisessa analyysissä se muuttuu orgaaniseksi, orgaaniseksi tulee epäorgaaniseksi ja voi muuttaa toisiaan.Tällainen syy teoria tarkoittaa, että raakaöljy on ehtymätön ja jatkuva.Tällä hetkellä uusi fossiilienergia löydetään edelleen maailmasta.

Itse asiassa, vaikka fossiilienergialla olisi huippu, se ei ole tärkein kriisi.Yhden tonnin hiilen polttaminen tuottaa 3,7 tonnia hiilidioksidia, ja hiilidioksidia pidetään ilmakehän lämpenemisen pääasiallisena syynä.Teollisuusvallankumouksesta nykyiseen 200 vuoteen maan keskilämpötila on noussut 2 astetta, ja pohjoisnapa on noussut enemmän. iso ongelma.

Tulevaisuudessa energian kehitys maailmassa on oltava alhaisen hiilen, vihreän ja syklin kehityssuunta. Ihmisyhteisö.Mutta tällä hetkellä uusiutuvien resurssien osuus energiankulutuksessa on erittäin pieni.

Uusiutuva energia sisältää aurinkoenergiaa, biomassan energiaa, veden energiaa, tuulienergiaa, geotermistä energiaa ja valtameren energiaa.Maailma kehittää erilaista uusiutuvaa energiaa kansallisten olosuhteidensa mukaan.Ranska on pääasiassa ydinvoimaa; Teknologinen kehitys.

Fossiilisen energian riippuvuutta on vaikea muuttaa lyhyellä aikavälillä. Siksi hiilipohjaisen energian tehokas käyttö on suuri ongelma.Kuinka muuttaa öljyä puhtaiksi öljytuotteiksi ”Eat Light”, kuinka yhdistää hiili tehokkaasti, tehokas sähköntuotanto ja monituotanto (IGCC).Yritämme tehdä katalysaattorin energialähteiden korkean tehokkuuden muuntamiseksi.Jokainen katalysaattorivallankumous tuo petrokemianteollisuuden vallankumouksen.Tulevaisuudessa energiaa on levitettävä.

Kuinka voimme luoda tällaisen ympäristön niin, että kaikki pitävät tieteestä ja nostavat perinteisen induktiivisen ajattelumme rationaaliseen ajatteluun?Tätä kiinalaisemme kansakuntamme on tehtävä.Tietenkin meidän on tarvitseva innovatiivinen ajattelu, poikkeuksellinen mielikuvitus ja kriittinen henki.Kansallisessa tieteessämme ei ole ”jumissa olevaa kaulaa”.Meidän on kannattava tiedettä, tiedettä, tiedettä, rakkaustiedettä ja haasteellista innovaatiota ja käytettävä tiedettä unelmiemme mukana.